Φιλιππίνες: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Φανφόν

Φιλιππίνες: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Φανφόν Facebook Twitter
EPA
0

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Φανφόν που χτύπησε τις Φιλιππίνες.


Ο τυφώνας Φανφόν, που έπληξε τις Φιλιππίνες την ημέρα των Χριστουγέννων, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν ο φονικότερος το 2019 στη χώρα, κατά νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησαν οι αρχές σήμερα.

Το πέρασμα του τυφώνα, που έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και δυνητικά καταστροφικές ριπές ανέμων, προκάλεσε πλημμύρες και καταρρεύσεις κτιρίων, κυρίως στη νήσο Βισάγιας, στο κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους. Συνολικά, ο Φανφόν άφησε πίσω του πάνω από δύο εκατομμύρια πληγέντες.

Τουλάχιστον 80.000 Φιλιππινέζοι φιλοξενούνται ακόμη σήμερα Τρίτη σε καταφύγια, όπου είναι αναγκασμένοι να κάνουν το ρεβεγιόν της νέας χρονιάς, λαμβανομένου υπόψη τους εύρους των καταστροφών.

Πέντε άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το πλήγμα του τυφώνα. Άλλοι 143 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Κυριακή, έκανε λόγο για 41 νεκρούς.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρία μέλη του πληρώματος πλεούμενου που αναποδογύρισε λόγω των σφοδρών ανέμων, ένας αστυνομικούς που υπέστη ηλεκτροπληξία όταν κατέρρευσε στύλος του δικτύου ηλεκτροδότησης, ένας άνδρας που καταπλάκωσε δέντρο που ξεριζώθηκε.

Ο τυφώνας Φανφόν — ή Ούρσουλα, όπως ονομάστηκε από τις αρχές των Φιλιππίνων — ήταν ο 210ς που έπληξε φέτος τη νησιωτική χώρα.

Οι τυφώνες προκαλούν συχνά καταστροφές σε καλλιέργειες, κατοικίες και υποδομές, συμβάλλοντας στη διαιώνιση της ενδημικής φτώχειας στις Φιλιππίνες.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM