Το μεγαλύτερο Πρωτοχρονιάτικο street party της Βρετανίας εξοργίζει τους κατοίκους

Το μεγαλύτερο Πρωτοχρονιάτικο street party της Βρετανίας εξοργίζει τους κατοίκους Facebook Twitter
0

Οι κάτοικοι του Εδιμβούργου είναι εξοργισμένοι με τους διοργανωτές του φεστιβάλ Hogmanay, καθώς τους είπαν ότι θα χρειαστούν ειδικά βραχιολάκια για να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης που θεωρείται το μεγαλύτερο πρωτοχρονιάτικο street party της Βρετανίας. 

Οι άνθρωποι που ζουν κοντά στο κάστρο, υποστηρίζουν πώς η παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει μετατρέψει την πόλη σε ένα «θεματικό πάρκο» για τις ανάγκες μιας ιδιωτικής εταιρείας. Ο κολοσσός της ψυχαγωγίας Underbelly, διοργανώνει το Hogmanay τα τελευταία δύο χρόνια και φέτος αναμένει περισσότερους από 70.000 συμμετέχοντες.

Το κύριο event είναι ένα πάρτι στο δρόμο με τους DJ Mark Ronson, Marc Almond και Idlewild ως headliners. Αλλά, στις κατευθυντήριες γραμμές που κυκλοφόρησαν για την εκδήλωση, οι κάτοικοι που ζουν σε περιφερειακές οδούς διαπίστωσαν ότι πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια πρόσβασης στα δικά τους σπίτια και θα πρέπει επίσης να περάσουν από αυστηρό αστυνομικό έλεγχο.

Η Underbelly φέρεται μάλιστα να θέλει κάθε ακίνητο στην απαγορευμένη περιοχή να έχει το δικαίωμα να λάβει πάσο για μόλις έξι επισκέπτες κατά τη διάρκεια των εορτασμών. Οι κάτοικοi εκφράζουν το θυμό τους μέσω social media τόσο για τον περιορισμό επισκεπτών, όσο και για τα αστυνομικά μέτρα.

Μετά το σάλο, η αστυνομία της Σκωτίας έχει δηλώσει ότι οι περιορισμοί αυτοί δεν είναι νομικά βάσιμοι και αποτελούν αυστηρά θέμα ρύθμισης του διοργανωτή με τις αρχές του συμβουλίου. Παραμένει όμως ασαφές πώς θα λειτουργήσουν οι ρυθμίσεις ασφαλείας. Σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων, δεν υπάρχει καμία νομική απαίτηση για άτομα που επιδιώκουν να περάσουν από την ασφάλεια να παραδίδουν ονόματα και λεπτομέρειες σχετικά με τον προορισμό τους.

Ο Underbelly επέμεινε ότι ουδέποτε σκόπευε να επιβάλει περιορισμούς στους μόνιμους κατοίκους. «Δεν θα εμποδίζαμε ποτέ τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους», ανέφερε. «Η περιοχή της αρένας πρέπει να είναι ασφαλής και για το λόγο αυτό εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ένα σύστημα που επιτρέπει στους κατοίκους να αποκτήσουν πρόσβαση γρήγορα και με ασφάλεια στο σπίτι τους. Λυπούμαστε που αυτό έχει παρερμηνευτεί, αλλά θέλουμε να είμαστε σαφείς ότι η πρόθεσή μας ήταν να μην αποτρέψουμε ποτέ την πρόσβαση».

Ο Underbelly δεν δίνει όμως λεπτομέρειες για το πώς θα αντιμετώπιζε άτομα που αναζητούσαν πρόσβαση σε ιδιωτικά πάρτι, αλλά δήλωσε ότι τώρα θα «προσπαθήσει να προσφέρει μια ασφαλή και λογική λύση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ