Ένα σοκαριστικό βίντεο, στο οποίο δύο τεθωρακισμένα φαίνονται να συνθλίβουν έναν διαδηλωτή στη Χιλή, είδε το φως της δημοσιότητας. 

 

Το περιστατικό διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Παρασκευής και μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. Στο βίντεο διακρίνεται ένα τεθωρακισμένο όχημα να καταδιώκει και να χτυπά έναν διαδηλωτή ενώ τον συνθλίβει πάνω σε ένα άλλο διερχόμενο τεθωρακισμένο. Ο διαδηλωτής φαίνεται να εγκλωβίζεται ανάμεσα στα δυο οχήματα, ενώ εκείνο που τον παρέσυρε αρχικά ξεφεύγει ανάμεσα στο οργισμένο πλήθος. Ο νεαρός διαδηλωτής νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

 

Ο Jose Miguel Vivanco, διευθυντής του Human Rights Watch, έγραψε στο Twitter ότι η αστυνομία έδρασε με «ακραία βιαιότητα» και πρότεινε την απόλυση και τη δίωξη των αξιωματικών και των διοικητών τους που εμπλέκονται στο περιστατικό, ενώ και οι Αρχές εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους. Ο κυβερνήτης της μητροπολιτικής περιοχής εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν. Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα. 

 

 

 

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές ξέσπασαν στο κέντρο του Σαντιάγο ενώ η βαθιά κοινωνική κρίση που συνταράσσει τη χώρα συνεχίζεται. Τα επεισόδια ξέσπασαν κυρίως γύρω από την Πλατεία Ιταλίας, που έχει μετατραπεί σε εστία του κινήματος διαμαρτυρίας. Ο χώρος είχε περικυκλωθεί και αποκλειστεί από μεγάλη δύναμη στελεχών των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών για να εμποδιστεί οποιαδήποτε διαδήλωση.

 

«Θέλουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων που κυκλοφορούν και ζουν στην περιοχή της Πλατείας Ιταλίας να πάψουν να καταπατούνται» και να «προστατεύσουμε τους πολίτες έναντι βίαιων ενεργειών», ανέφερε ο περιφερειάρχης του Σαντιάγο Φελίπε Γκεβάρα για να δικαιολογήσει την απαγόρευση συγκεντρώσεων στον χώρο. Έπειτα από μια ώρα συγκρούσεων, οι διαδηλωτές ανέτρεψαν τους μεταλλικούς φράκτες που εμπόδιζαν την είσοδο στην πλατεία και απώθησαν τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, που αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν σε γειτονικές οδούς.

 

 

Με πληροφορίες από Associated Press

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr