Η Γκρέτα Τούνμπεργκ επέστρεψε πλέον στο σπίτι της, στη Σουηδία, μετά από το μεγάλο της ταξίδι σε ΗΠΑ και Ευρώπη. 

 

Η νεαρή ακτιβίστρια μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία της με τα δύο σκυλιά της, Moses, ένα γκόλντεν ριτρίβερ και Roxy, ένα λαμπραντόρ και φόντο τη σουηδική πρωτεύουσα. «Σπίτι», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας. Το ταξίδι της Τούνμπεργκ ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019 όταν διέπλευσε τον Ατλαντικό με ένα ιστιοπλοϊκό μηδενικών ρύπων για να παρακολουθήσει συνέδρια για το κλίμα σε Νέα Υόρκη και Χιλή.

 

Τον Νοέμβριο, η Τούνμπεργκ εκφώνησε μία παθιασμένη ομιλία ανοίγοντας τις εργασίες της Συνόδου για το Κλίμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Στις ΗΠΑ συμμετείχε σε δράσεις για το κλίμα και συναντήθηκε με προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και ο Μπαράκ Ομπάμα

 

Όταν η σύνοδος κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα μεταφέρθηκε από τη Χιλή στην Ισπανία η Τούνμπεργκ διέπλευσε και πάλι τον Ατλαντικό με ένα ιστιοπλοϊκό. Η έφηβη ακτιβίστρια προτιμάει να ταξιδεύει με αυτόν τον τρόπο παρά με αεροπλάνο ώστε να μη συμβάλει στις εκπομπές διοξειδίων του άνθρακα που προκαλούνται από τα αεροπλάνα. 

 

Τον Δεκέμβριο, η Τούνμπεργκ, που πυροδότησε τις διαδηλώσεις νέων για το κλίμα σε όλον τον πλανήτη, ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Home!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greta Thunberg (@gretathunberg) στις


Σε πρόσφατες δηλώσεις της, λίγο πριν ολοκληρώσει το ταξίδι της, είχε αναφέρει πως θα περάσει τα Χριστούγεννα στο σπίτι της και πως θέλει να ξεκουραστεί για λίγο