Υπάρχουν οι επισκέπτες ξενοδοχείων που φεύγουν με μερικά σαπουνάκια, πετσέτες ή παντόφλες μιας χρήσης στις βαλίτσες τους, υπάρχουν κι εκείνοι που φεύγουν έχοντας «σηκώσει» το δωμάτιο. Η έρευνα που έγινε σε 1.157 τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία για τα πιο συνήθη αντικείμενα κλοπής είναι αποκαλυπτική.

 

«Κάποια στιγμή περπατούσα στο λόμπι και παρατήρησα πως κάτι έλειπε. Σύντομα έμαθα πως τρεις άγνωστοι άνδρες με φόρμες εργασίας είχαν πάρει το πιάνο. Και, ασφαλώς, έκτοτε παραμένει άφαντο» παραδέχεται Ιταλός ξενοδόχος που συμμετείχε στην έρευνα της Wellness Heaven. 

 

49 ξενοδόχοι δήλωσαν πως έχουν κλαπεί στρώματα από τα πολυτελή καταλύματά τους, κλοπές που γίνονται συνήθως τη νύχτα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Wellness Heaven, Tassilo Keilmann: «Όπως παραδέχονται οι ξενοδόχοι, αυτό συμβαίνει βράδυ όταν η ρεσεψιόν είναι κλειστή και όλοι λείπουν. Κάποιοι από αυτούς έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να μεταφέρουν το στρώμα στο ασανσέρ» τόνισε ο ίδιος στο CNN.

 

Κι ενώ πετσέτες, μπουρνούζια, κρεμάστρες, στυλό παραμένουν τα πιο συνήθη «κλοπιμαία», αρκετοί πελάτες αποπειρώνται να φύγουν με πιο ακριβά αντικείμενα, όπως συστήματα τηλεόρασης, τάμπλετ ή και έργα τέχνης: «Αυτό με εκπλήσσει, αφού είναι σχετικά εύκολο για το ξενοδοχείο να μάθει τον άνθρωπο που ευθύνεται για την κλοπή, καθώς τα δωμάτια καθαρίζονται μετά το checkout και οι υπάλληλοι καθαριότητας δηλώνουν αν ο πελάτης έχει πάρει μαζί του την τηλεόραση ή το στρώμα» σημειώνει ο Keilmann.

 

 

 

Παρότι, μάλιστα, πολλά τετράστερα ξενοδοχεία τοποθετούν ετικέτες ηλεκτρονικής παρακολούθησης ώστε να ειδοποιούνται όταν αφαιρούνται από τα δωμάτια, τα πεντάστερα είναι πιο απίθανο να καταγγέλλουν κλοπές, εξηγεί ο Keilmann στο CNN, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν θέλουν να συνδέονται με κανενός είδους παραβατικότητα.

 

Η έρευνα καταδεικνύει και διαφορά προτίμησης στα αντικείμενα κλοπής μεταξύ των πελατών των τετράστερων και των πεντάστερων ξενοδοχείων. Όπως αποκαλύπτεται, τηλεοράσεις, τάμπλετ και στρώματα είναι τα πιο συνήθη αντικείμενα κλοπής στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, ενώ στα καταλύματα τεσσάρων αστέρων οι επίδοξοι κλέφτες ενδιαφέρονται περισσότερο για μπαταρίες και τηλεχειριστήρια!

 

Όσο για τις πιο αναπάντεχες κλοπές; Σύμφωνα με τον Keilmann, ένα κεφάλι αγριογούρουνου που κρεμόταν σε τοίχο ξενοδοχείου στη Γαλλία, αλλά και ο αριθμός δωματίου έξω από την πόρτα σε ξενοδοχείο της Αγγλίας - κάτι που οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν ότι έλειπε, όταν ο επόμενος πελάτης παραπονέθηκε πως δεν μπορούσε να βρει το δωμάτιο.