Ένας άνδρας στην Νέα Υόρκη σκοτώθηκε από αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, όταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος το ενεργοποίησε κατά λάθος, μέσω του τηλεχειριστηρίου του. 

 

Στις 6 Δεκεμβρίου, ο 21χρονος Μίκαελ Κοσάνοβιτς, στεκόταν μεταξύ δύο σταθμευμένων Lexus, όταν το ένα από τα δύο πήρε μπροστά και τον κόλλησε στο διπλανό όχημα. Σύμφωνα με την αστυνομία, το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος χειρισμό του ιδιοκτήτη, που πάτησε το τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου. 

 

Άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να σπρώξουν το όχημα και να απεγκλωβίσουν τον νέο άνδρα. Προς στιγμή τα κατάφεραν να μετακινήσουν λίγα εκατοστά το όχημα που κύλησε εκ νέου μπροστά με ταχύτητα και ξαναχτύπησε τον Κοσάνοβιτς. 

 

Ο 21χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο με σοβαρότατα τραύματα στα πόδια και στον κορμό του και μία ημέρα αργότερα υπέκυψε, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης. Ο νέος φέρεται να ενδιαφερόταν για την αγορά ενός εκ των δύο οχημάτων στα οποία σφηνώθηκε.

 

Εκπρόσωπος της Toyota Motor (που κατασκευάζει τα Lexus), εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άνδρα. «Αν και για την ώρα πολλές λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες, θα συνεργαστούμε με τις αρχές στις έρευνες τους, αν μας ζητηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση της Toyota που υπογραμμίζει πως ο τηλεχειρισμός δεν παρεχόταν στο εργοστασιακό μοντέλο του 2002 IS, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τοποθετήθηκε αργότερα. 

 

Στις οδηγίες χρήσης του τηλεκοντρόλ πάντως, ο κατασκευαστής υπογραμμίζει πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ενεργοποιείται η μηχανή, αν ο κάτοχος του οχήματος δεν έχει εικόνα του αυτοκινήτου. 

 

Με πληροφορίες από BBC