Ακάρ: «Ένδειξη αδυναμίας» της Αθήνας η απέλαση του Λίβυου πρέσβη

Ακάρ: «Ένδειξη αδυναμίας» της Αθήνας η απέλαση του Λίβυου πρέσβη Facebook Twitter
«Ένδειξη αδυναμίας» αποκάλεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Αθήνα - EPA
0

«Ένδειξη αδυναμίας» χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη.

«Όπως γνωρίζετε, απελάθηκε ο πρέσβης της νόμιμης και αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης. Κι αυτό έγινε επειδή του ζητήθηκε ένα αντίγραφο της συμφωνίας και απελάθηκε με αυτή τη δικαιολογία. Εμείς θεωρούμε πως αυτό είναι δείγμα αδυναμίας και έλλειψης ισχύος και υπογραμμίζω πως αυτό δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα», ανέφερε ο Ακάρ, σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο ίδιος επέμεινε στον ισχυρισμό της Άγκυρας περί «σύννομου με το Διεθνές Δίκαιο μνημονίου», καλώντας παράλληλα για μια προσέγγιση με «ηρεμία, υπομονή και λογική».

Οι νέες αυτές δηλώσεις έρχονται ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, και οι εξελίξεις που αφορούν την υπογραφή μνημονίου μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη, ο Λίβυος πρέσβης στην Ελλάδα κηρύχθηκε persona non grata, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Αθήνας να παραδώσει στο υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας - Τρίπολης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ