Θρήνος και οργή στην Ινδία για τους 43 εργάτες που σκοτώθηκαν σε φλεγόμενο εργοστάσιο

Θρήνος και οργή στην Ινδία για τους 43 εργάτες που σκοτώθηκαν σε φλεγόμενο εργοστάσιο Facebook Twitter
0

Θρήνος και οργή επικρατούν στην Ινδία η οποία συγκλονίζεται από μια πολύνεκρη τραγωδία με νεκρούς 43 εργάτες σε εργοστάσιο.

43 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο στο Νέο Δελχί, στο οποίο υπάρχουν επίσης κοιτώνες στους οποίους διαμένει ένας αριθμός εργαζομένων. Ανάμεσα στα θύματα είναι και ένα παιδί 13 ετών ενώ ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου έχει συλληφθεί για παραβίαση πολλών κανόνων ασφαλείας.

Θρήνος και οργή στην Ινδία για τους 43 εργάτες που σκοτώθηκαν σε φλεγόμενο εργοστάσιο Facebook Twitter

Η πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στο εργοστάσιο που βρίσκεται σε παλιά συνοικία της ινδικής πρωτεύουσας. Εκτός από τους 43 νεκρούς, τουλάχιστον 16 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε η αξιωματούχος της αστυνομίας Μόνικα Μπαρντουάτζ.

Τα θύματα είναι εργάτες που κοιμόντουσαν στο εσωτερικό του κτιρίου αυτού που έχει τέσσερις ή πέντε ορόφους, σημείωσε παράλληλα ο Σουνίλ Τσουντάρι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Νέου Δελχί. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι διασώθηκαν από τα σωστικά συνεργεία, πρόσθεσε. Συγγενείς των εργατών είχαν συγκεντρωθεί το πρωί έξω από το εργοστάσιο και με φωτογραφίες των δικών τους στα χέρια προσπαθούσαν να μάθουν την τύχη τους.

Θρήνος και οργή στην Ινδία για τους 43 εργάτες που σκοτώθηκαν σε φλεγόμενο εργοστάσιο Facebook Twitter

Οι πυροσβέστες ενημέρωσαν ότι οι συνθήκες πρόσβασης στο Μπαζάρ Σαντάρ, μια σημαντική αγορά χονδρικής της πρωτεύουσας, είναι αυτήν τη στιγμή πολύ δύσκολες.

Το κτίριο που τυλίχθηκε στις φλόγες ήταν γεμάτο σχολικές τσάντες, πλαστικές σακούλες και υλικό περιτυλίγματος, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης πυρκαγιών, οι οποίες σημείωσαν ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Θρήνος και οργή στην Ινδία για τους 43 εργάτες που σκοτώθηκαν σε φλεγόμενο εργοστάσιο Facebook Twitter

«Οι πυροσβέστες τελείωσαν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Δεν υπάρχουν άλλα θύματα εκεί. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αίτια της πυρκαγιάς αυτής ούτε αν επεκτάθηκε λόγω της παρουσίας πλαστικών τσαντών, τσαντών μαθητών κι άλλων υλικών αυτού του είδους», σημείωσε η αξιωματούχος της αστυνομίας. «Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι άνθρωποι που κοιμόντουσαν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και πέθαναν από ασφυξία», σημείωσε επίσης.

Σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ινδίας, εργοστάσια και μικρές κατασκευαστικές μονάδες βρίσκονται σε παλιές συνοικίες όπου οι τιμές των ακινήτων είναι πιο χαμηλές. Το βράδυ τα κτίρια αυτά χρησιμεύουν συχνά και ως κοιτώνες για τους φτωχούς εργάτες, οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους μετανάστες και προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα μένοντας εκεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM