Γαλλία: Αποφασισμένος για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ο Εντουάρντ Φιλίπ

Γαλλία: Αποφασισμένος για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ο Εντουάρντ Φιλίπ Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα δεν θα αποδυναμώσουν την αποφασιστικότητά του να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό σύστημα.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, οι οποίες απηύθυναν σήμερα κάλεσμα οι μαζικές διαδηλώσεις και οι απεργίες ενάντια στα σχέδια εξορθολογισμού ενός από τα πλέον γενναιόδωρα συνταξιοδοτικά συστήματα στον κόσμο, να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η υπερβολικά διαφορετική φύση των υφισταμένων 42 συνταξιοδοτικών προγραμμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί», ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε τηλεοπτική παρέμβασή του. «Γνωρίζουν, επίσης, ότι θα πρέπει να εργαζόμαστε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Σήμερα, το επιβατικό κοινό βρέθηκε για δεύτερη ημέρα αντιμέτωπο με καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς προκειμένου να πάει και να επιστρέψει από τη δουλειά του. Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF ανέφερε ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν στα δρομολόγια των τρένων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τη Δευτέρα. Με μειωμένο προσωπικό λειτούργησαν σχολεία και νοσοκομεία.

Μία ημέρα νωρίτερα, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές, κατέκλυσαν τους δρόμους και οι συγκοινωνίες παρέλυσαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, ενώ βίαια επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη γαλλική πρωτεύουσα και τη Ναντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια από τις χώρες για να παραμείνουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Διεθνή / Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια για μια μόνιμη θέση στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Οι επικριτές ανησυχούν ότι ο Τραμπ επιχειρεί να δημιουργήσει μια εναλλακτική ή ανταγωνιστική δομή προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο έχει επικρίνει εδώ και χρόνια
THE LIFO TEAM
Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Διεθνή / Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες πολίτες - «Με τη βοήθεια του Θεού, το ιρανικό έθνος πρέπει να σπάσει τη ραχοκοκαλιά των στασιαστών»
THE LIFO TEAM