Μία γυναίκα στη Νότια Καλιφόρνια έριξε μπουνιά σε ένα πούμα και προσπάθησε να κρατήσει τα σαγόνια του ανοιχτά όταν αυτό επιτέθηκε στον σκύλο της στην πίσω αυλή του σπιτιού της, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σώσει το κατοικίδιό της. 

 

Η γυναίκα υπέστη μικροτραυματισμούς μετά την επίθεση του πούμα στον σκύλο της, ράτσας Μίνι Σνάουζερ. Ο αστυνόμος Keith Eisenhour επιβεβαίωσε το γεγονός στο KNBC-TV. «Προφανώς αγαπούσε τον σκύλο της πάρα πολύ, όπως όλοι οι ιδιοκτήτες των σκύλων» είπε. «Προσπάθησε να απομακρύνει το ζώο ρίχνοντάς του μπουνιά και αγωνιά και προσπαθώντας να κρατήσει τα σαγόνια του ανοιχτά». Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Adam Darough ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν είδαν ένα πούμα να επιτίθεται σε έναν σκύλο σε μία αυλή αλλά αυτό γρήγορα έφυγε στα κοντινά βουνά.

 

Η επίθεση σημειώθηκε την Πέμπτη περίπου 35 μίλια βορειοανατολικά του Λος Άντζελες στη συνοικία Simi Valley που συνορεύει με δασικές εκτάσεις. Είχε προηγηθεί μία ακόμα ανάλογη αναφορά για επίθεση πούμα σε σκύλο την Τετάρτη. Την Τετάρτη, οι μαρτυρίες για πούμα, οδήγησαν τις αρχές σε έρευνες στην περιοχή με ελικόπτερο και τη συνδρομή εξειδικευμένου κλιμακίου.

 

Φωτογραφία: ktla.com
Φωτογραφία: ktla.com

 

Το ζώο δεν βρέθηκε ωστόσο και οι Αρχές πίστεψαν πως επέστρεψε στα βουνά. Πολλά πούμα (ή αλλιώς κούγκαρ, ή λιοντάρια της Αμερικής), τόσο στην περιοχή όσο και στις δασικές εκτάσεις του νότου εξετάζονται από βιολόγους με το φυσικό τους περιβάλλον να κατακερματίζεται από την ανάπτυξη και τους αυτοκινητόδρομους. Ο Darough ανέφερε πως το ζώο που έγινε αντιληπτό την Τετάρτη φορούσε κολάρο, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε αν το πούμα που επιτέθηκε στο Μίνι Σνάουζερ φορούσε και αυτό κολάρο.

 

Με πληροφορίες από Guardian