Ινδία: Πυρπόλησαν γυναίκα, θύμα βιασμού, για να μην καταθέσει στο δικαστήριο

Ινδία: Πυρπόλησαν γυναίκα, θύμα βιασμού, για να μην καταθέσει στο δικαστήριο Facebook Twitter
Μάχη για τη ζωή της δίνει μια 23χρονη Ινδή, φερόμενο θύμα βιασμού, μετά την πυρπόλησή της από ομάδα ανδρών, στη βόρεια Ινδία - EPA
0

Μάχη για τη ζωή της δίνει μια 23χρονη Ινδή, φερόμενο θύμα βιασμού, μετά την πυρπόλησή της από ομάδα ανδρών, στη βόρεια Ινδία.

Η κοπέλα βρισκόταν καθ'οδόν για το δικαστήριο, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση βιασμού από δύο άνδρες που είχε καταγγείλει τον προηγούμενο Μάρτιο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ πλησίαζε στο σταθμό του τρένου, μία ομάδα ανδρών της επιτέθηκε, την έσυρε σε ένα παρακείμενο χωράφι και της έβαλε φωτιά.

Πέντε άνδρες, μεταξύ αυτών και ένας από τους φερόμενους βιαστές της, συνελήφθησαν για την πυρπόληση της γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Unnao που προσφάτως είχε γίνει τόπος ενός άλλου βιασμού.

Το συμβάν αυτό, το τελευταίο σε μία σειρά βιασμών και άγριων δολοφονιών γυναικών, έχει προκαλέσει οργή στην Ινδία.


Όπως καταδεικνύουν οι αριθμοί, η σεξουαλική βία κατά των γυναικών μόνο σε ύφεση δεν βρίσκεται. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης, η αστυνομία έχει καταχωρήσει 33.658 υποθέσεις βιασμού στη χώρα μόνο εντός 2017 – αριθμός που αντιστοιχεί κατά μέσον όρο σε 92 βιασμού ημερησίως.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Ο (συγκινητικός) λόγος του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ