Έντι Ράμα: «Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό»

Έντι Ράμα: «Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό» Facebook Twitter
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα
1

Την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα για τη συμπαράσταση αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αλβανία, εξέφρασε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα από το Δυρράχιο.

O Ράμα ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό κατά την επίσκεψή του στα ερείπια πολυκατοικίας, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

«Αισθανόμαστε καλά γιατί δεν είμαστε μόνοι. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων για όλους τους φίλους και είμαι ειλικρινά πολύ ευγνώμων στον Έλληνα πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών. Μου τηλεφώνησαν αμέσως και ήθελαν απλά να μάθουν τι να κάνουν και πού να βοηθήσουν. Αυτό είναι απίστευτο και τους ευχαριστώ πολύ, και ευχαριστώ τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο κ. Ράμα από το Δυρράχιο.

Στο Δυρράχιο απόψε επιχειρούν οι μονάδες της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό επιζώντων από κτίριο που κατέρρευσε από τον σεισμό.

Η Αλβανία μετρά ακόμη τις πληγές της από τον σεισμό 6,4 ρίχτερ που έπληξε τα Δυρράχιο. Μέχρι στιγμής 20 είναι οι νεκροί και 600 οι τραυματίες από τον ισχυρότερο εδώ και δεκαετίες σεισμό που έπληξε την Αλβανία, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημίες και παγιδεύοντας ανθρώπους κάτω από τα ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει. 

Έντι Ράμα: «Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό» Facebook Twitter

Φάρμακα, γιατροί και ΕΜΑΚ από την Ελλάδα

Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να βοηθήσουν εμπράκτως την Αλβανία. Άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας στο αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για βοήθεια.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναχώρησαν δύο ομάδες της ΕΜΑΚ με εξοπλισμό από Αθήνα και Γιάννενα προκειμένου να συνδράμουν τις αλβανικές Αρχές στο έργο της διάσωσης. Ειδικότερα, από Αθήνα έφυγαν με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 εικοσιπέντε μέλη της 1ης ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο, ενώ από τα Γιάννενα αναχώρησε άλλο ένα κλιμάκιο 15 ατόμων της 5ης ΕΜΑΚ με οχήματα και ειδικό εξοπλισμό. Παράλληλα, η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των αλβανικών Αρχών για αποστολή επιστημονικού προσωπικού ή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας χρειαστεί.

Κλιμάκιο γιατρών στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Αλβανίας στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Η αποστολή του ΙΣΑ θα μεταφέρει φάρμακα και υγειονομικό υλικό και θα συνδράμει στις προσπάθειες για την υγειονομική κάλυψη των τραυματιών.

«Η σκέψη μας είναι κοντά στους συνανθρώπους της γειτονικής χώρας που χτυπήθηκαν από το φονικό σεισμό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Πρόσθεσε ότι «ο ΙΣΑ θα ενώσει τις δυνάμεις του, με τις υγειονομικές αρχές της περιοχής για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές» και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πολίτες της Αλβανίας.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Χαιρόμαστε που ως χώρα τους βοηθήσαμε (όπως κάνουμε και άλλες φορές, ειδικά σε πυρκαγιές διαρκώς πάνε απ την Ήπειρο στη γειτονική χώρα για βοήθεια, εως και δωρεά οχημάτων τους κάνουμε κατά καιρούς) και ας είναι εχθρική προς εμάς. Δείχνει κάτι αυτό. Το ίδιο κάναμε και με Τουρκία κάποτε. Ωστόσο είναι τέρμα αντιφατικό ένας έμπρακτος ανθέλληνας να λέει στα δύσκολα "Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό". Μακάρι να του γινόταν μάθημα αλλά δεν....Mεγάλη τραγωδία πάντως, πάνω από 20 νεκροί και εκτατοντάδες τραυματίες, μακάρι να μην υπάρξουν κιάλλοι.