Ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο που μετέφερε περισσότερα από 14.000 πρόβατα ανατράπηκε στις ακτές της Ρουμανίας και διασώστες οργάνωσαν επιχείρηση για να σώσουν τα ζώα.

 

Το Queen Hind ανατράπηκε την Κυριακή το πρωί, λίγο αφότου έφυγε από το λιμάνι Μίντια, κοντά στη νοτιοανατολική πόλη της Κονστάντσα, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Όλα τα μέλη του πληρώματος - 22 Σύριοι υπήκοοι - έχουν διασωθεί. Μια επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν αστυνομικοί, πυροσβέστες και η ρουμανική ακτοφυλακή, βρίσκεται σε εξέλιξη για να σωθούν τα πρόβατα.

 

 

 

 

 

 

 

Κάποια πρόβατα βρέθηκαν να κολυμπούν κοντά στο πλοίο και διασώθηκαν, αλλά πολλά πιστεύεται ότι έχουν πνιγεί. «Έχουμε ήδη σώσει ένα μικρό αριθμό προβάτων που κολυμπούσαν στη θάλασσα», δήλωσε στο BBC  εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην Κονστάντζα.

 

Δεν είναι ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την ανατροπή του πλοίου. Η έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει όταν η επιχείρηση για τη διάσωση των προβάτων τελειώσει, ανέφεραν οι αρχές.

 

 

 

 

 

 


Το πλοίο, το οποίο άφησε το λιμάνι περίπου στις 12:00 τοπική ώρα, κατευθυνόταν προς τη λιμενική πόλη Τζέντα στη Σαουδική Αραβία με το φορτίο του. Κατασκευασμένο το 1980, το σκάφος έχει μήκος 85 μέτρα και αφότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση για τα πρόβατα, θα γίνει η προσπάθεια για την ανέλκυσή του. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr