Spiegel: Η ΕΕ ετοιμάζει κυρώσεις κατά Τουρκίας για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Spiegel: Η ΕΕ ετοιμάζει κυρώσεις κατά Τουρκίας για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
0

Κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου, ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, δεν θα δημοσιοποιήσει ωστόσο κάποιον κατάλογο στόχων των κυρώσεων, ή σχετικό χρονοδιάγραμμα. Θεωρείται πάντως βέβαιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι τα πρώτα μέτρα θα επιβληθούν ήδη εντός του έτους, καθώς δεν διαφαίνεται η πιθανότητα άμεσης υπαναχώρησης της 'Αγκυρας.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιδρώντας στις τουρκικές γεωτρήσεις τις οποίες θεωρεί παράνομες, περιέκοψε κονδύλια που διατίθενται στην Τουρκία, ενώ πάγωσε τις διαπραγματεύσεις για τον εναέριο χώρο και αποφάσισε να μην συνεχίσει τις συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο για την οικονομία και το εμπόριο. Σε επόμενο στάδιο, είναι δυνατό μεμονωμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να προτείνουν κυρώσεις, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να εγκριθούν σε κεντρικό επίπεδο.

«Διπλωμάτες θεωρούν δεδομένο ότι η κυβέρνηση της Κύπρου, κράτους-μέλους της Ε.Ε., θα υποβάλει γρήγορα σχετικές προτάσεις» αναφέρει το περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM