Ρωσία: Ελεύθερες και οι τελευταίες φάλαινες από «φυλακή των κητών»

Ρωσία: Ελεύθερες και οι τελευταίες φάλαινες από «φυλακή των κητών» Facebook Twitter
0

Ελεύθερες πρόκειται να αφεθούν οι τελευταίες φάλαινες  Μπελούγκα από την «φυλακή των κητών» στη Ρωσία.

Η επιχείρηση μεταφοράς και εν συνεχεία απελευθέρωσης στην ανοιχτή θάλασσα των 50 φαλαινών μπελούγκα που έχουν απομείνει στον κόλπο Σρένταγια στην περιοχή Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής έχει προγραμματισθεί για αύριο, Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα το Επιστημονικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Αλιείας και Ωκεανογραφίας.

«Σήμερα στον κόλπο Σρένταγια ολοκληρώθηκε η σχετική προετοιμασία για την απελευθέρωση των φαλαινών στο φυσικό τους περιβάλλον. Η μεταφορά τους θα ξεκινήσει αύριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί όλα τα τέστ ελέγχου των μέσων μεταφοράς τους, ενώ οι επιστήμονες μαζί με τους κτηνιάτρους ολοκλήρωσαν την επίβλεψη των δεξαμενών μέσα στις οποίες θα μεταφερθούν οι φάλαινες και οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στα ερευνητικά πλοία. Πριν ξεκινήσει η μεταφορά τους οι κτηνίατροι θα πραγματοποιήσουν τον τελευταίο έλεγχο των θαλάσσιων θηλαστικών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η απόφαση για την απελευθέρωση των 50 φαλαινών που έχουν απομείνει στο καταφύγιο θαλάσσιων θηλαστικών στην θάλασσα ανοιχτά του Πριμόριε ελήφθη στις 24 Οκτωβρίου από το επιστημονικό συμβούλιο του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Αλιείας και Ωκεανογραφίας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που εικόνιζαν 11 όρκες και 93 μπελούγκα στριμωγμένες σε μικρές δεξαμενές, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες σε όλον τον κόσμο. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι -μεταξύ αυτών και ο σταρ του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο- υπέγραψαν ένα διαδικτυακό αίτημα ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Στις 27 Αυγούστου οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι απελευθερώθηκαν και οι τελευταίες όρκες που κρατούνταν αιχμάλωτες επί έναν χρόνο σε ένα υποτυπώδες καταφύγιο, στη ρωσική άπω ανατολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM
Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM