Αίγυπτος: Τους έπιασε χωρίς εισιτήριο και τους ανάγκασε να πηδήξουν από το τρένο εν κινήσει - Ένας νεκρός

Αίγυπτος: Τους έπιασε χωρίς εισιτήριο και τους ανάγκασε να πηδήξουν από το τρένο εν κινήσει - Ένας νεκρός Facebook Twitter
0

Την κράτηση ενός ελεγκτή εισιτηρίων διέταξε εισαγγελέας στην Αίγυπτο, μετά τον θάνατο του ενός από τους δύο πωλητές που έπιασε χωρίς εισιτήριο και τους έδωσε εντολή να πηδήξουν από το τρένο, ενώ η αμαξοστοιχία ήταν εν κινήσει.

Το περιστατικό, που εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας κοντά στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου, έχει προκαλέσει την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να καταγγέλλουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές συμπεριφέρονται στους φτωχούς ανθρώπους όπως επίσης και τη χρήση σκληρής, στρατιωτικής πειθαρχίας.

Ο ελεγκτής εισιτηρίων Μάγκντι Ίμπραημ «άνοιξε την πόρτα και τους ζήτησε να τον πληρώσουν ή να του δώσουν τις ταυτότητές τους για να υποβάλει αναφορά (στην αστυνομία) ειδάλλως να κατέβουν από το τρένο» περιέγραψε ο εισαγγελέας σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Οι δύο άνδρες πήδηξαν και ο ένας εκ των δύο, ο Μοχάμεντ Έιντ αποκεφαλίστηκε από τον συρμό, ενώ ο άλλος, ο Άχμεντ Σαμίρ «υπέστη εκδορές και μώλωπες σε πολλά σημεία του σώματός του».

Ο γενικός εισαγγελέας διέταξε την κράτηση του ελεγκτή για τέσσερις ημέρες εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας με την κατηγορία της «διάπραξης ενεργειών που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των δύο επιβατών του τρένου και οδήγησαν στον θάνατο ενός εξ αυτών». Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του, ενώ υποστήριξε ότι προσπάθησε να αποτρέψει τους άνδρες από το να πηδήξουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της χώρας Κάμελ αλ Ουαζίρ, οι δύο άνδρες πήδηξαν ενώ το τρένο περνούσε από έναν κλειστό σταθμό και ότι ο Έιντ έπεσε μεταξύ του συρμού και της αποβάθρας.

Είπε στο MBC Masr ότι στην οικογένεια του άτυχου άνδρα θα δοθεί αποζημίωση 100.000 αιγυπτιακών λιρών (6.200 δολάρια) όπως και μια θέση εργασίας σε συγγενή του θανόντος στην εταιρεία σιδηροδρόμων της Αιγύπτου.

Από την πλευρά της, η εταιρεία σιδηροδρόμων γνωστοποίησε ότι οι δύο άνδρες ήταν πωλητές, οι οποίοι απέφυγαν να πληρώσουν το εισιτήριο και πήδηξαν από το τρένο, όταν έκοψε ταχύτητα. Δεν έκανε καμία αναφορά στον ελεγκτή κι αν τους διέταξε να αποβιβαστούν.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια ανάρτηση έγινε viral: «Πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο; Τη ζωή σας!».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM