Ερντογάν: Ο θάνατος του ηγέτη του ISIS σημείο καμπής στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Ερντογάν: Ο θάνατος του ηγέτη του ISIS σημείο καμπής στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας Facebook Twitter
0

Ο θάνατος του επικεφαλής του ISIS, σημείο καμπής στις προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση από τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός.

Ο θάνατος του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αποτελεί ένα σημείο καμπής στον κοινό αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία χαιρετίζει την εξέλιξη, επισήμανε επίσης ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Νωρίτερα, ο Φαχρετίν Αλτούν, υψηλόβαθμος συνεργάτης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε στο Reuters: «Η Τουρκία είναι υπερήφανη που βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, να φέρουν στη δικαιοσύνη έναν περιβόητο τρομοκράτη. Θυμόμαστε σήμερα τους αμάχους θύματα του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και τους ήρωες στρατιωτικούς μας που έχασαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τον κόσμο από τους τρομοκράτες του Νταές.

«Η Τουρκία, η οποία υπήρξε ανάχωμα εναντίον της τρομοκρατίας, θα συνεχίσει να εργάζεται στενά μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της. Είναι καιρός να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να νικήσουμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν στην περιοχή χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

EUROSTAR ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΧΑΟΣ

Διεθνή / «Μιλάμε για χάος»: Επιβάτες περιγράφουν τι συνέβη μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Eurostar μέσω Μάγχης

Μεγάλη αναστάτωση σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο, στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά
THE LIFO TEAM