Νέες απειλές Ερντογάν: Θα ανοίξω τις πύλες όταν έρθει η ώρα

Νέες απειλές Ερντογάν: Θα ανοίξω τις πύλες όταν έρθει η ώρα Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ειρωνεύτηκε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ανησυχεί για το ενδεχόμενο νέου κύματος Σύρων προσφύγων από την Τουρκία, λέγοντας πως «θα ανοίξει τις πύλες όταν έρθει η ώρα».

«Όταν λέω ότι θα ανοίξουμε τις πύλες (στους μετανάστες), είναι το λάβετε θέσεις!» είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια μιας ομιλίας στην Άγκυρα. «Μην ανησυχείτε, όταν έρθει η ώρα, οι πύλες αυτές θα ανοίξουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Έχετε χρήματα, είστε ισχυροί. Αλλά όταν 100 ή 200 άτομα φθάνουν στην Ελλάδα δια θαλάσσης, τηλεφωνείτε αμέσως για να πείτε, +100 άτομα έφθασαν στα (ελληνικά) νησιά», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε την τουρκική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία και κάλεσε την Άγκυρα να αποσύρει το σύνολο των ένοπλων δυνάμεών της.

«Οι βουλευτές θεωρούν απαράδεκτο ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει τους πρόσφυγες όπλο και τους έχει χρησιμοποιήσει για να εκβιάσει την ΕΕ», ανέφερε το ψήφισμα των ευρωβουλευτών.

Σχετικά με την επέμβαση στη Συρία, ο Ερντογάν επανέλαβε πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της να συντρίψει τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής αν δεν αποσυρθούν από μια «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία όπως προβλέπει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα σήμερα, οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατηγόρησαν την Τουρκία ότι εξαπέλυσε επίθεση με στόχο τρία χωριά στη βορειοανατολική Συρία παρά την κατάπαυση του πυρός, όμως η Ρωσία είπε πως η ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται κανονικά.

Ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για μια επίθεση αν η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν αποσυρθεί από τα σύνορα με την Τουρκία, όπως έχει συμφωνηθεί με τη Ρωσία. Επέκρινε επίσης τους διεθνείς ηγέτες που συναντώνται με διοικητές των YPG, λέγοντας ότι οι κινήσεις αυτές εμποδίζουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM