Διαδηλωτής των Extinction Rebellion σκαρφάλωσε στο Μπιγκ Μπεν μεταμφιεσμένος σε «Μπόρις Τζόνσον»

Διαδηλωτής των Extinction Rebellion σκαρφάλωσε στο Μπιγκ Μπεν μεταμφιεσμένος σε «Μπόρις Τζόνσον» Facebook Twitter
EPA
0

Ένας διαδηλωτής, που διαμαρτύρεται για την κλιματική αλλαγή, σκαρφάλωσε στις σκαλωσιές που περιβάλλουν το διάσημο Μπιγκ Μπεν του Λονδίνου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Extinction Rebellion.

Οι κινητοποιήσεις διαρκούν ήδη δύο εβδομάδες και πλησιάζουν στο τέλος τους. Το κίνημα έχει βάλει στο στόχαστρο κυβερνητικά κτίρια, ένα βρετανικό αεροδρόμιο και κτίρια οικονομικών οργανισμών όπως της BlackRock για να επισημάνει την απειλή που αντιπροσωπεύει το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο δενδροκόμος Μπεν Άτκινσον, ηλικίας 43 ετών, αναρριχήθηκε στη μία πλευρά του Μπιγκ Μπεν, όπου κρέμασε δύο πανό στις σκαλωσιές του πύργου, στον οποίο γίνονται εργασίες ανακαίνισης.

«Θα κρεμάσει ένα πανό της Extinction Rebellion για να στείλει ένα μήνυμα κατά της κυβερνητικής αδράνειας απέναντι στην Κλιματική και Οικολογική Έκτακτη Ανάγκη» ανέφερε σε ένα μήνυμα η οργάνωση.

 

Σύμφωνα με τον Guardian, ο διαδηλωτής διακρίνεται να φορά μαύρο σακάκι και ξανθιά περούκα, μιμούμενος τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM