Μια φωτογραφία με την Νάνσι Πελόζι να αντιμετωπίζει όρθια τον Πρόεδρο Τραμπ σε μια κατά τις αναφορές εκρηκτική συνάντηση του Λευκού Οίκου, έχει γίνει σύμβολο του μεγάλου διχασμού στην Ουάσινγκτον.

 

Στην εικόνα, η Πελόζι στέκεται όρθια σε ένα μεγάλο τραπέζι, που περιβάλλεται από άνδρες του Κογκρέσου και κορυφαίους στρατιωτικούς, δείχνοντας με το δάχτυλό της προς τον πρόεδρο, που κάθεται απέναντι της και φαίνεται εντυπωσιασμένος.

 

Στη συνέχεια, ο Ντόναλντ Τραμπ  δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Twitter, γράφοντας πως είναι η στιγμή που η νευρική Πελόζι καταρρέει.

 

Η Πελόζι όμως ήταν αυτή που πρώτη είχε δηλώσει πως ο Τραμπ είχε ξεσπάσει και χρησιμοποίησε την εικόνα για το προφίλ της στο Twitter όσο και στο Facebook.

 

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε χθες πως η συνάντηση των Δημοκρατικών ηγετών στον Λευκό Οίκο διεκόπη απότομα καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «βρισκόταν σε κλονισμό», έπειτα από την έγκριση ψηφίσματος από την Βουλή των Αντιπροσώπων το οποίο καταδικάζει την απόφαση του Ρεπουμπλικανού προέδρου για απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία.

 

«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας – περισσότεροι από 2 προς 1 Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ψήφισαν ενάντια σε αυτό που ο πρόεδρος έκανε – πιθανόν τον κλόνισε. Επειδή ήταν ταραγμένος από αυτό», τόνισε η Πελόζι σε δημοσιογράφους. «Είδαμε τον πρόεδρο κλονισμένο, είναι θλιβερό».

 

«Ήταν προσβλητικός, ειδικά προς την κυρία Πελόζι», δήλωσε ο Τσακ Σούμερ, αρχηγός της Δημοκρατικής μειοψηφίας στη Γερουσία.

 

 

H φωτογραφία έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά και προκάλεσε συζητήσεις για τα πάντα, από την ανισότητα των φύλων στην πολιτική, μέχρι τον πυρήνα της διαφωνίας για τη Συρία, ένα από τα πλέον διχαστικά πολιτικά ζητήματα της εποχής. Κατά τις πληροφορίες, ο Τραμπ ξεκίνησε τη συνάντηση με τον καυχηθεί για μια επιστολή που έστειλε στον Ερντογάν.

 

Λίγες ώρες αργότερα, η επιστολή αποκαλύφθηκε και έκανε το γύρο του κόσμου καθώς το ύφος της ήταν πρωτοφανές για πολιτικό ηγέτη, ακόμη και για τον Τραμπ.