Τραμπ: Κακή ιδέα η τουρκική επίθεση στη Συρία - Δεν τη στηρίζουμε

Τραμπ: Κακή ιδέα η τουρκική επίθεση στη Συρία - Δεν τη στηρίζουμε Facebook Twitter
EPA
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία για την επίθεση στη Συρία, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική επιχείρησή της είναι «κακή ιδέα», την οποία δεν στηρίζουν οι ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Άγκυρα να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες. «Σήμερα το πρωί, η Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, εισέβαλε στη Συρία. Οι ΗΠΑ δεν επιδοκιμάζουν αυτήν την επίθεση και το κατέστησαν σαφές στην Τουρκία ότι αυτή η επιχείρηση είναι μια κακή ιδέα» αναφέρει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό, τις θρησκευτικές μειονότητες, μεταξύ αυτών τους Χριστιανούς, και να διασφαλίσει ότι δεν θα εκτυλιχθεί καμία ανθρωπιστική κρίση, και εμείς κρατάμε αυτή τη δέσμευση», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. 

«Η Τουρκία είναι επομένως υπεύθυνη να διασφαλίσει ότι όλοι οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που κρατούνται, θα παραμείνουν στη φυλακή και ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα ανασυνταχθεί με κανέναν τρόπο», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αντιδρούν οι Ρεπουμπλικάνοι 

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον εαυτό του έναντι των σφοδρών επικρίσεων που διατυπώνουν οι Ρεπουμπλικάνοι με αφορμή την απόφασή του να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία. «Δεν υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή. Από την πρώτη ημέρα που μπήκα στην πολιτική αρένα, το κατέστησα σαφές ότι δεν ήθελα να συνεχίσω αυτούς τους ατέρμονους, παράλογους πολέμους, ιδίως εκείνους που δεν είχαν κανένα όφελος για τις ΗΠΑ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξόργισε πολλούς Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς με την απόφασή του, την Κυριακή, να απομακρύνει 50 Αμερικανούς στρατιώτες από τη βόρεια Συρία, αφού ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον ενημέρωσε ότι η σχεδιαζόμενη από καιρό επίθεση εναντίον των Κούρδων θα ξεκινήσει σύντομα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/dpa

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Για τι ακριβώς ο Τραμπ "έδωσε πράσινο φως" στον Ερντογάν, αν όχι για επίθεση ;Για παρέλαση μήπως ;Τότε, γιατί προειδοποιούσε να μην πληγούν Αμερικανοί στρατιώτες ;Δεν βγάζουμε άκρη.