Τραμπ: Κακή ιδέα η τουρκική επίθεση στη Συρία - Δεν τη στηρίζουμε

Τραμπ: Κακή ιδέα η τουρκική επίθεση στη Συρία - Δεν τη στηρίζουμε Facebook Twitter
EPA
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία για την επίθεση στη Συρία, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική επιχείρησή της είναι «κακή ιδέα», την οποία δεν στηρίζουν οι ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Άγκυρα να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες. «Σήμερα το πρωί, η Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, εισέβαλε στη Συρία. Οι ΗΠΑ δεν επιδοκιμάζουν αυτήν την επίθεση και το κατέστησαν σαφές στην Τουρκία ότι αυτή η επιχείρηση είναι μια κακή ιδέα» αναφέρει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό, τις θρησκευτικές μειονότητες, μεταξύ αυτών τους Χριστιανούς, και να διασφαλίσει ότι δεν θα εκτυλιχθεί καμία ανθρωπιστική κρίση, και εμείς κρατάμε αυτή τη δέσμευση», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. 

«Η Τουρκία είναι επομένως υπεύθυνη να διασφαλίσει ότι όλοι οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που κρατούνται, θα παραμείνουν στη φυλακή και ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα ανασυνταχθεί με κανέναν τρόπο», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αντιδρούν οι Ρεπουμπλικάνοι 

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον εαυτό του έναντι των σφοδρών επικρίσεων που διατυπώνουν οι Ρεπουμπλικάνοι με αφορμή την απόφασή του να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία. «Δεν υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή. Από την πρώτη ημέρα που μπήκα στην πολιτική αρένα, το κατέστησα σαφές ότι δεν ήθελα να συνεχίσω αυτούς τους ατέρμονους, παράλογους πολέμους, ιδίως εκείνους που δεν είχαν κανένα όφελος για τις ΗΠΑ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξόργισε πολλούς Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς με την απόφασή του, την Κυριακή, να απομακρύνει 50 Αμερικανούς στρατιώτες από τη βόρεια Συρία, αφού ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον ενημέρωσε ότι η σχεδιαζόμενη από καιρό επίθεση εναντίον των Κούρδων θα ξεκινήσει σύντομα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/dpa

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM
Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Για τι ακριβώς ο Τραμπ "έδωσε πράσινο φως" στον Ερντογάν, αν όχι για επίθεση ;Για παρέλαση μήπως ;Τότε, γιατί προειδοποιούσε να μην πληγούν Αμερικανοί στρατιώτες ;Δεν βγάζουμε άκρη.