Σαουδική Αραβία: Για πρώτη φορά άνδρες και γυναίκες επισκέπτες θα μπορούν να μένουν στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου

Σαουδική Αραβία: Για πρώτη φορά άνδρες και γυναίκες επισκέπτες θα μπορούν να μένουν στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου Facebook Twitter
1

Η Σαουδική Αραβία θα επιτρέπει στο εξής στους άνδρες και τις γυναίκες που επισκέπτονται τη χώρα να νοικιάζουν μαζί δωμάτια ξενοδοχείων, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξουν πως είναι παντρεμένοι. 

Η απόφαση πάρθηκε καθώς το συντηρητικό μουσουλμανικό βασίλειο λανσάρισε μία νέα τουριστική βίζα ώστε να προσεγγίσει ευκολότερα τους τουρίστες. Επίσης, οι γυναίκες, ανάμεσά τους και εκείνες από τη Σαουδική Αραβία, μπορούν πλέον να νοικιάζουν δωμάτια ξενοδοχείων μόνες τους. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε μέχρι πρότινος. σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες. Οι πρωτοβουλίες αυτές φαίνεται να ανοίγουν τον δρόμο ώστε το ταξίδι των γυναικών που δεν συνοδεύονται να γίνεται ευκολότερο και τα ανύπαντρα ζευγάρια να μπορούν να μείνουν μαζί στη Σαουδική Αραβία, μία χώρα που οι σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου απαγορεύονται. 

Με ανακοίνωσή της στην αραβόφωνη εφημερίδα Okaz, η Επιτροπή Τουρισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Σαουδικής Αραβίας, επιβεβαίωσε το γεγονός, ενώ πρόσθεσε ότι «όλοι οι Σαουδάραβες θα πρέπει να επιδείξουν οικογενειακή ταυτότητα ή έγγραφα που αποδεικνύουν την μεταξύ τους σχέση όταν κλείνουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Αυτό δεν απαιτείται για τους ξένους τουρίστες. Όλες οι γυναίκες, και εκείνες από την Σαουδική Αραβία, θα μπορούν να κλείσουν δωμάτια και να μείνουν μόνες, επιδεικνύοντας ταυτότητα στο check-in».

Η Σαουδική Αραβία, την προηγούμενη εβδομάδα, «άνοιξε τις πύλες της» σε τουρίστες από 49 χώρες καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τον κλάδο του τουρισμού και να μετακινήσει την οικονομία της πέρα από τις εξαγωγές πετρελαίου. Ο υπουργός Τουρισμού Ahmad al-Khateeb χαρακτήρισε την απόφαση «ιστορική στιγμή» για τη χώρα. Η Σαουδική Αραβία χαλάρωσε επίσης τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες, αναφέροντας ωστόσο πως οι επισκέπτες πρέπει να ντύνονται σεμνά. Το αλκοόλ εξακολουθεί να είναι απαγορευμένο. 

Το Reuters σημειώνει πως οι αυστηρές κοινωνικές επιταγές στη Σαουδική Αραβία χαλάρωσαν τα τελευταία χρόνια ενώ απαγορευμένοι μέχρι πρόσφατα τρόποι διασκέδασης ανθίζουν. Ωστόσο η εισροή των τουριστών, οι Αρχές αποσκοπούν στους 100 εκατ. τουρίστες ανά χρόνο ως το 2030, μπορεί να ωθήσει περαιτέρω τα όρια και να πυροδοτήσει συντηρητική αντίδραση. Πέρυσι οι γυναίκες του βασιλείου απέκτησαν το δικαίωμα στην οδήγηση και πλέον από τον Αύγουστο μπορούν να ταξιδεύουν μόνες και να ζητούν έκδοση διαβατηρίου χωρίς την άδεια του άνδρα - κηδεμόνα τους. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια