Περίπου 500 ξενοδοχεία θα κλείσουν στην Ισπανία μετά την πτώχευση της Thomas Cook

Περίπου 500 ξενοδοχεία θα κλείσουν στην Ισπανία μετά την πτώχευση της Thomas Cook Facebook Twitter
0

Περίπου 500 ξενοδοχεία «θα κλείσουν άμεσα» στην Ισπανία εξαιτίας της κατάρρευσης του βρετανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Thomas Cook, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ξενοδόχων της Ισπανίας.

«Υπάρχουν 500 ξενοδοχεία που θα κλείσουν άμεσα εξαιτίας της πτώχευσης της Thomas Cook και η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν η κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα» δήλωσε ο Χουάν Μολάς, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα Cinco Dias.

Σύμφωνα με τον Μολάς, η συνομοσπονδία του οποίου αντιπροσωπεύει 15.000 επιχειρήσεις του τομέα στην Ισπανία, ο λογαριασμός των οφειλομένων που άφησε στην Ισπανία η Thomas Cook, η οποία πτώχευσε την 23η Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να υπερβεί τις αρχικές εκτιμήσεις, που είχαν αναφερθεί από τους επαγγελματίες του τομέα, περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό «θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Μονάχα για 8 ξενοδοχειακές αλυσίδες το ποσό αγγίζει τα 100 εκατομμύρια» εξήγησε.

Εκ των 500 ξενοδοχείων που θα μπορούσαν να κλείσουν στην Ισπανία, τα 100 εξαρτούνταν αποκλειστικά από την Thomas Cook, ενώ τα άλλα είχαν ένα πελατολόγιο, το 30-70% του οποίου αποτελείτο από τουρίστες που έφερνε το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο, διευκρίνισε ο Χουάν Μολάς.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ξενοδόχων αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα ενός ξενοδοχείου στη Φουερτεβεντούρα, στις Κανάριες Νήσους, που πρόσφατα δαπάνησε 20 εκατομμύρια ευρώ σε εργασίες ανακαίνισης και που θα βρεθεί με 700 δωμάτια «άδεια από την 7η Οκτωβρίου» και 200 υπαλλήλους που θα πρέπει να απολύσει.

Το Thomas Cook ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Ισπανία, όπου οι αεροπορικές εταιρείες του μετέφεραν 7,3 εκατομμύρια τουρίστες το 2018, ήτοι σχεδόν το 9% του συνολικού αριθμού επισκεπτών, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου, βάσει των στατιστικών στοιχείων από τα ισπανικά αεροδρόμια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM