«Βγήκαν από τα ρούχα τους» κατά του Πούτιν στη Γερμανία

«Βγήκαν από τα ρούχα τους» κατά του Πούτιν στη Γερμανία Facebook Twitter
11

Ο Πούτιν και η Μέρκελ επισκέπτονταν την Διεθνή Έκθεση Βιομηχανίας του Ανόβερου, και συγκεκριμένα βρίσκονταν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν, όταν τέσσερις γυμνόστηθες γυναίκες όρμησαν πάνω στην εξέδρα φωνάζοντας « F*** dictator!» ( Γ*μ*στ* τον δικτάτορα!).

Τις σχετικές εικόνες μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Εικάζεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, πως οι διαδηλώτριες ανήκαν στην οργάνωσης FEMEN, που έχει και στο παρελθόν οργανώσει πορείες και διαδηλώσεις κατά της καταπάτησης των πολιτικών δικαιωμάτων στη Ρωσία και της σύλληψης και φυλάκισης του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot. Η αστυνομία κατάφερε τελικά να τις θέσει υπο έλεγχο.

Η Μόσχα ζήτησε από το Βερολίνο την απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη την διαμαρτυρίας κατά του Προέδρου Πούτιν, σύμφωνα με Τα Νέα. Στα πλαίσια της συνάντησης τους χθες Κυριακή, η Μέρκελ ζήτησε από τον Πούτιν να δώσει «μια ευκαιρία στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις πολλές ενώσεις που στη Γερμανία ξέρουμε πως είναι ένας κινητήρας καινοτομίας», υπαινισσόμενη τις έρευνες που διεξάγονται στη Ρωσία εναντίον διεθνών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Δε συγκρίνεται το "καθεστώς Πούτιν" με την Ευρώπη. Εδώ μας έχουν αρκετά λάσκα. Φυσικά δε βασιλεύει στην Ευρώπη η Δημοκρατία, αλλά η Ευρώπη είναι πολύ πιο φιλελεύθερη από τη Ρωσία.