«Βγήκαν από τα ρούχα τους» κατά του Πούτιν στη Γερμανία

«Βγήκαν από τα ρούχα τους» κατά του Πούτιν στη Γερμανία Facebook Twitter
11

Ο Πούτιν και η Μέρκελ επισκέπτονταν την Διεθνή Έκθεση Βιομηχανίας του Ανόβερου, και συγκεκριμένα βρίσκονταν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν, όταν τέσσερις γυμνόστηθες γυναίκες όρμησαν πάνω στην εξέδρα φωνάζοντας « F*** dictator!» ( Γ*μ*στ* τον δικτάτορα!).

Τις σχετικές εικόνες μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Εικάζεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, πως οι διαδηλώτριες ανήκαν στην οργάνωσης FEMEN, που έχει και στο παρελθόν οργανώσει πορείες και διαδηλώσεις κατά της καταπάτησης των πολιτικών δικαιωμάτων στη Ρωσία και της σύλληψης και φυλάκισης του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot. Η αστυνομία κατάφερε τελικά να τις θέσει υπο έλεγχο.

Η Μόσχα ζήτησε από το Βερολίνο την απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη την διαμαρτυρίας κατά του Προέδρου Πούτιν, σύμφωνα με Τα Νέα. Στα πλαίσια της συνάντησης τους χθες Κυριακή, η Μέρκελ ζήτησε από τον Πούτιν να δώσει «μια ευκαιρία στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις πολλές ενώσεις που στη Γερμανία ξέρουμε πως είναι ένας κινητήρας καινοτομίας», υπαινισσόμενη τις έρευνες που διεξάγονται στη Ρωσία εναντίον διεθνών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Δε συγκρίνεται το "καθεστώς Πούτιν" με την Ευρώπη. Εδώ μας έχουν αρκετά λάσκα. Φυσικά δε βασιλεύει στην Ευρώπη η Δημοκρατία, αλλά η Ευρώπη είναι πολύ πιο φιλελεύθερη από τη Ρωσία.