Απεργία της ΓΣΕΕ

Ο Τριντό συμφωνεί με τη Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ο Καναδάς δεν κάνει αρκετά για το κλίμα

Ο Τριντό συμφωνεί με τη Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ο Καναδάς δεν κάνει αρκετά για το κλίμα Facebook Twitter
1

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, δήλωσε σήμερα ότι «συμφωνεί απόλυτα» με τη 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία δήλωσε ότι ο Καναδάς «δεν κάνει αρκετά» για το περιβάλλον.

«Συμφωνώ απόλυτα. Θα κάνουμε περισσότερα» διαβεβαίωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τριντό, αφού συναντήθηκε με την Γκρέτα.

«Αυτό ακριβώς θα κάνουμε» υποσχέθηκε ο Τζάστιν Τριντό, επισημαίνοντας ότι είναι «πολύ χαρούμενος για τον τόνο» και τον τρόπο «προσέγγισης» που υιοθετεί η Γκρέτα Τούνμπεργκ «για να πιέσει να κάνουμε περισσότερα, περιλαμβανομένου εμού».

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μόντρεαλ, ο πρωθυπουργός του Καναδά δεσμεύτηκε να φυτέψει δύο δισεκατομμύρια δέντρα σε διάστημα 10 ετών, εφόσον η κυβέρνησή του επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Οκτωβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στις πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 80 πόλεις στον Καναδά, όμως η διαδήλωση στο Μόντρεαλ αναμένεται να είναι η ογκωδέστερη. 

Σχολεία και πανεπιστήμια ακύρωσαν τα μαθήματά τους επιτρέποντας στους μαθητές και φοιτητές να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις. Από την πλευρά της, η Γκρέτα Τούνμπεργκ επισήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως είπε στον Τριντό ό,τι ακριβώς λέει σε όλους τους ηγέτες:

«Το μήνυμά μου προς όλους τους πολιτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το ίδιο: Απλά ακούστε μας και αναλάβετε δράση».

Διεθνή
1

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ο Τριντό συμφωνεί με τη Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ο Καναδάς δεν κάνει αρκετά για το κλίμα Πηγή: www.lifo.grΌσο και αν πο πολιτικοί πολλές φορές χρησιμοποιούν "διπλή γλώσσα" και έχουμε γίνει καχύποπτοι, δεν μπορεί παρά να διακρίνεις την διαφορά με τον Τραμπ.Από το τι ειπώθηκε, πως ειπώθηκε ακόμη και από την γλώσσα του σώματος. Να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα 16χρονα παιδιά.Να τιμωρούμε πολιτικά - στέλνοντάς τους αποφασιστικά σπίτι τους - τους ξερόλες χυδαίους πολιτικούς.