Ο Τριντό συμφωνεί με τη Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ο Καναδάς δεν κάνει αρκετά για το κλίμα

Ο Τριντό συμφωνεί με τη Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ο Καναδάς δεν κάνει αρκετά για το κλίμα Facebook Twitter
1

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, δήλωσε σήμερα ότι «συμφωνεί απόλυτα» με τη 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία δήλωσε ότι ο Καναδάς «δεν κάνει αρκετά» για το περιβάλλον.

«Συμφωνώ απόλυτα. Θα κάνουμε περισσότερα» διαβεβαίωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τριντό, αφού συναντήθηκε με την Γκρέτα.

«Αυτό ακριβώς θα κάνουμε» υποσχέθηκε ο Τζάστιν Τριντό, επισημαίνοντας ότι είναι «πολύ χαρούμενος για τον τόνο» και τον τρόπο «προσέγγισης» που υιοθετεί η Γκρέτα Τούνμπεργκ «για να πιέσει να κάνουμε περισσότερα, περιλαμβανομένου εμού».

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μόντρεαλ, ο πρωθυπουργός του Καναδά δεσμεύτηκε να φυτέψει δύο δισεκατομμύρια δέντρα σε διάστημα 10 ετών, εφόσον η κυβέρνησή του επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Οκτωβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στις πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 80 πόλεις στον Καναδά, όμως η διαδήλωση στο Μόντρεαλ αναμένεται να είναι η ογκωδέστερη. 

Σχολεία και πανεπιστήμια ακύρωσαν τα μαθήματά τους επιτρέποντας στους μαθητές και φοιτητές να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις. Από την πλευρά της, η Γκρέτα Τούνμπεργκ επισήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως είπε στον Τριντό ό,τι ακριβώς λέει σε όλους τους ηγέτες:

«Το μήνυμά μου προς όλους τους πολιτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το ίδιο: Απλά ακούστε μας και αναλάβετε δράση».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Τριντό συμφωνεί με τη Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ο Καναδάς δεν κάνει αρκετά για το κλίμα Πηγή: www.lifo.grΌσο και αν πο πολιτικοί πολλές φορές χρησιμοποιούν "διπλή γλώσσα" και έχουμε γίνει καχύποπτοι, δεν μπορεί παρά να διακρίνεις την διαφορά με τον Τραμπ.Από το τι ειπώθηκε, πως ειπώθηκε ακόμη και από την γλώσσα του σώματος. Να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα 16χρονα παιδιά.Να τιμωρούμε πολιτικά - στέλνοντάς τους αποφασιστικά σπίτι τους - τους ξερόλες χυδαίους πολιτικούς.