Σαουδική Αραβία: Θα απαντήσουμε στην επίθεση εάν αποδειχθεί η ευθύνη του Ιράν

Σαουδική Αραβία: Θα απαντήσουμε στην επίθεση εάν αποδειχθεί η ευθύνη του Ιράν Facebook Twitter
0

Αυστηρό μήνυμα έστειλε η Σαουδική Αραβία στο Ιράν στον απόηχο της επίθεσης στις πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις. 

Η Σαουδική Αραβία θα προχωρήσει στα κατάλληλα βήματα για να απαντήσει στην επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της, εάν, όπως αναμένεται, η σαουδαραβική έρευνα επιβεβαιώσει ότι το Ιράν ευθύνεται, έγινε γνωστό σήμερα από έναν ανώτερο αξιωματούχο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ δήλωσε ότι η έρευνα θα αποδείξει πως οι επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου προήλθαν από τον βορρά και ότι το Ιράν φέρει ευθύνη. Η Τεχεράνη αρνείται ότι ενεπλάκη. Το Ριάντ έχει ήδη πει ότι η έρευνα, έως αυτή τη στιγμή, δείχνει πως ιρανική όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, που προήλθε από τον βορρά.

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους της για να «κάνει τα απαραίτητα βήματα» υπογράμμισε ο Τζουμπέιρ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να πάρει θέση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Σαουδική Αραβία έδωσε τη δυνατότητα σε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις που επλήγησαν από τις επιθέσεις, για τις οποίες η Ουάσινγκτον και το Ριάντ κατηγόρησαν το Ιράν, δείχνοντας στους δημοσιογράφους λιωμένους σωλήνες και καμένο εξοπλισμό.

Το βασίλειο θεωρεί ότι οι επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις στο Κουράις και το Αμπκάικ, η χειρότερη επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο από τότε που ο Ιρακινός Σαντάμ Χουσεΐν πυρπόλησε τις πετρελαιοπηγές του Κουβέιτ το 1991, θέτουν σε δοκιμασία τη βούληση της διεθνούς κοινότητας να διατηρηθεί η παγκόσμια τάξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠE/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροδρόμιο Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που δέχτηκαν επίθεση με σπρέι - Τι συνέβη

Διεθνή / Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που τραυματίστηκαν εν μέσω επίθεσης με σπρέι - Τι συνέβη

Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία τέσσερις άνδρες προσπάθησαν να αρπάξουν τη βαλίτσα μίας γυναίκας μέσα στον ανελκυστήρα χώρου στάθμευσης του αεροδρομίου
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM