ΗΠΑ: Η Walmart σταματά να πουλά ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη

ΗΠΑ: Η Walmart σταματά να πουλά ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη Facebook Twitter
0

Η αλυσίδα καταστημάτων Walmart ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να διαθέτει στα καταστήματά της στις ΗΠΑ ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη.

Τα συγκεκριμένα τσιγάρα κατηγορούνται ότι ωθούν τους νέους στο άτμισμα με κίνδυνο να εθιστούν στην ουσία.

Η απόφαση της Walmart θα τεθεί σε ισχύ μόλις εξαντληθεί το απόθεμα των καταστημάτων σε ηλεκτρονικά τσιγάρα, διευκρίνισε η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής.

«Με δεδομένη την περιπλοκότητα και την αυξανόμενη αβεβαιότητα γύρω από το ρυθμιστικό πλαίσιο των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο, θα σταματήσουμε την πώληση των ηλεκτρονικών προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη στα αμερικανικά καταστήματα Walmart και Sam's Club», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η απόφαση της Walmart έρχεται δύο ημέρες αφού η πολιτεία της Νέας Υόρκης να απαγορεύσει την πώληση αρωματικών ηλεκτρονικών τσιγάρων, κάτι που πρώτο αποφάσισε το Μίσιγκαν.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι ανάλογο μέτρο θα υιοθετηθεί τους επόμενους μήνες σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κατηγορούνται για μια πρόσφατη επιδημία πνευμονικής ασθένειας στις ΗΠΑ.

Συνολικά 530 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι ασθένησαν από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ έχουν καταγραφεί και επτά θάνατοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Η ακριβής αιτία της ασθένειας ακόμη δεν έχει καθοριστεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM