Βρετανία: Brexit χωρίς συμφωνία βλέπει ο αρμόδιος υπουργός

Βρετανία: Brexit χωρίς συμφωνία βλέπει ο αρμόδιος υπουργός Facebook Twitter
0

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ δήλωσε σήμερα ότι το λεγόμενο backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διαζυγίου με την ΕΕ, «πρέπει να φύγει». 

Πρόσθεσε ότι, ενώ η κυβέρνησή του θέλει μια συμφωνία, η Βρετανία ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια τέτοια διευθέτηση στα τέλη Οκτωβρίου.

«Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το backstop με το Ηνωμένο Βασίλειο και το βρετανικό Κοινοβούλιο το έχει ήδη απορρίψει τρεις φορές», δήλωσε ο Μπάρκλεϊ στη Μαδρίτη.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών θα συμμορφωθεί με την επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας για την αναστολή της λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου, για την οποία έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM