Βρετανία: Brexit χωρίς συμφωνία βλέπει ο αρμόδιος υπουργός

Βρετανία: Brexit χωρίς συμφωνία βλέπει ο αρμόδιος υπουργός Facebook Twitter
0

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ δήλωσε σήμερα ότι το λεγόμενο backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διαζυγίου με την ΕΕ, «πρέπει να φύγει». 

Πρόσθεσε ότι, ενώ η κυβέρνησή του θέλει μια συμφωνία, η Βρετανία ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια τέτοια διευθέτηση στα τέλη Οκτωβρίου.

«Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το backstop με το Ηνωμένο Βασίλειο και το βρετανικό Κοινοβούλιο το έχει ήδη απορρίψει τρεις φορές», δήλωσε ο Μπάρκλεϊ στη Μαδρίτη.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών θα συμμορφωθεί με την επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας για την αναστολή της λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου, για την οποία έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM