Ουκρανία: Συνελήφθη ο ένοπλος που απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα στο Κίεβο

Ουκρανία: Συνελήφθη ο ένοπλος που απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα στο Κίεβο Facebook Twitter
0

Οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας συνέλαβαν έναν ένοπλο που είχε αποκλείσει μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Κίεβο και απειλούσε να την ανατινάξει.

«Ο άνδρας συνελήφθη» ανέφερε η αστυνομία μέσω του Facebook. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, κανείς δεν τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης είναι ένας στρατιωτικός, ηλικίας 42 ετών, ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Κατάγεται από την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία πριν από πέντε χρόνια και τον Ιούνιο είχε παραδώσει στις αστυνομικές αρχές «ένα κιλό εκρηκτικής ύλης» δηλώνοντας ότι το βρήκε σε ένα χωριό.

«Είναι πολύ επικίνδυνος, είναι οπλισμένος και πυροβόλησε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της αστυνομίας», είχε δηλώσει νωρίτερα ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών. Το πρακτορείο Interfac-Ukraine μετέδωσε δήλωση του δημάρχου του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος είπε ότι ο δράστης μάλλον ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Η αστυνομία είχε χαρακτηρίσει «προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης» αυτήν την ενέργεια του 42χρονου. Για λόγους ασφαλείας, διακόπηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των συρμών του μετρό στη γέφυρα αυτή που διασχίζει τον ποταμό Δνείπερο. Επί τόπου έσπευσαν πολλά περιπολικά και τουλάχιστον ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Λόγω του αποκλεισμού της γέφυρας προκλήθηκαν τεράστια μποτιλιαρίσματα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές Νέας Υόρκης: Σφοδρή σύγκρουση Μαμντάνι - Κουόμο στο πρώτο debate

Διεθνή / Εκλογές Νέας Υόρκης: Σφοδρή σύγκρουση Μαμντάνι - Κουόμο στο πρώτο debate

Σφοδρή αντιπαράθεση στην πρώτη τηλεμαχία για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης - Ο Ζοχράν Μαντάνι επιτίθεται στον Άντριου Κουόμο για διαφθορά και έλλειψη ενσυναίσθησης, ενώ η σύγκρουση για το Ισραήλ-Χαμάς προκαλεί έντονες αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ενισχύει στρατό, πολιτοφυλακή - Οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ενισχύει στρατό, οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική

Η Βενεζουέλα ενισχύει στρατεύματα και πολιτοφυλακή, ενώ οι ΗΠΑ μεταφέρουν προηγμένα όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική, αυξάνοντας την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι το διαδίκτυο είναι πλέον «νεκρό» καθώς τα bots ξεπερνούν τους ανθρώπους

Διεθνή / Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι το διαδίκτυο είναι πλέον «νεκρό» καθώς τα bots ξεπερνούν τους ανθρώπους

Ο Οχανιάν υποστήριξε ότι η επόμενη γενιά των social media θα πρέπει να είναι «επαληθεύσιμα ανθρώπινη», βασισμένη σε «ζωντανό περιεχόμενο και αποδείξεις ζωής»
LIFO NEWSROOM
«Ζητούμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Διεθνή / «Ζητάμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Η Εκκλησία της Νορβηγίας προχώρησε σε ιστορική συγγνώμη προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για δεκαετίες διακρίσεων - Ο επίσκοπος Όλαφ Φίκσε Τβέιτ αναγνώρισε ότι η Εκκλησία «προκάλεσε πόνο και ντροπή» και δεσμεύτηκε σε μια νέα εποχή αποδοχής και ενσωμάτωσης
LIFO NEWSROOM
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Διεθνή / Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται για παράνομη διαχείριση διαβαθμισμένων πληροφοριών - Ο ίδιος κάνει λόγο για πολιτικά υποκινούμενη δίωξη και «εκφοβισμό των επικριτών του προέδρου»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Διεθνή / Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκάλεσε «στρογγυλή τράπεζα» για την Antifa με δεξιούς influencers, προκαλώντας αντιδράσεις για την προπαγανδιστική φύση της συνάντησης και τις πολιτικές της στοχεύσεις
LIFO NEWSROOM