Κάτι Πίρι για ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ: «Συνεχίζει να ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές»

Κάτι Πίρι για ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ: «Συνεχίζει να ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές» Facebook Twitter
EPA
0

Ότι η Τουρκία έχει ξεπεράσει και συνεχίζει να ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του ευρωπαϊκού θεσμού δήλωσε η Ευρωβουλευτής και εισηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενταξιακή της πορεία, Κάτι Πίρι.


Απαντώντας σε ερώτηση, για το ποια μέτρα προτίθεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει εναντίον της Τουρκίας, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης η κ. Πίρι απάντησε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έχει δείξει τα δόντια του» περισσότερο από τους υπόλοιπους θεσμούς για το πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση στην Τουρκία.

Διευκρίνισε ότι για την Τουρκία υπάρχουν οι ίδιες απαιτήσεις που υπάρχουν για όλες τις υπό ένταξη χώρες δηλαδή ο σεβασμός των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας του Τύπου, της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος και φυσικά να μπορεί η αντιπολίτευση να κάνει την δουλειά της σημειώνοντας ότι στη χώρα σημειώθηκαν πολλά σοβαρά επεισόδια τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί η κ. Πίρι αναφέρθηκε στα προ-ενταξιακά κονδύλια από πλευράς Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα οποία έχουν κοπεί. «Ζητήσαμε επίσης από το Συμβούλιο να σταματήσει την ενταξιακή διαδικασία με την Τουρκία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «γνωρίζω ότι δεν είναι κάτι που επιθυμεί οποιοδήποτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (στην Τουρκία) αλλά πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Έχουν ξεπεραστεί κόκκινες γραμμές και συνεχίζουν να ξεπερνιούνται», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η Ολλανδή Ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι η αλλαγή δεν θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή από τις Βρυξέλλες, όπως είπε, αλλά από το εσωτερικό της Τουρκίας. «Η κοινωνία των πολιτών αποτελεί το κλειδί», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «δεν αποκλείουμε οποιαδήποτε μέτρα».

Τέλος, η κ. Πίρι σημείωσε ότι αυτή την περίοδο συζητείται στο τουρκικό κοινοβούλιο πρόταση νόμου για να δοθεί αμνηστία σε πολιτικούς κρατούμενους. Όπως είπε «είναι κρίσιμης σημασίας αυτή η νομοθεσία να υιοθετηθεί».

Με πληροφορίες από Philenews / ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ