Κάτι Πίρι για ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ: «Συνεχίζει να ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές»

Κάτι Πίρι για ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ: «Συνεχίζει να ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές» Facebook Twitter
EPA
0

Ότι η Τουρκία έχει ξεπεράσει και συνεχίζει να ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του ευρωπαϊκού θεσμού δήλωσε η Ευρωβουλευτής και εισηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενταξιακή της πορεία, Κάτι Πίρι.


Απαντώντας σε ερώτηση, για το ποια μέτρα προτίθεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει εναντίον της Τουρκίας, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης η κ. Πίρι απάντησε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έχει δείξει τα δόντια του» περισσότερο από τους υπόλοιπους θεσμούς για το πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση στην Τουρκία.

Διευκρίνισε ότι για την Τουρκία υπάρχουν οι ίδιες απαιτήσεις που υπάρχουν για όλες τις υπό ένταξη χώρες δηλαδή ο σεβασμός των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας του Τύπου, της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος και φυσικά να μπορεί η αντιπολίτευση να κάνει την δουλειά της σημειώνοντας ότι στη χώρα σημειώθηκαν πολλά σοβαρά επεισόδια τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί η κ. Πίρι αναφέρθηκε στα προ-ενταξιακά κονδύλια από πλευράς Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα οποία έχουν κοπεί. «Ζητήσαμε επίσης από το Συμβούλιο να σταματήσει την ενταξιακή διαδικασία με την Τουρκία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «γνωρίζω ότι δεν είναι κάτι που επιθυμεί οποιοδήποτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (στην Τουρκία) αλλά πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Έχουν ξεπεραστεί κόκκινες γραμμές και συνεχίζουν να ξεπερνιούνται», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η Ολλανδή Ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι η αλλαγή δεν θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή από τις Βρυξέλλες, όπως είπε, αλλά από το εσωτερικό της Τουρκίας. «Η κοινωνία των πολιτών αποτελεί το κλειδί», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «δεν αποκλείουμε οποιαδήποτε μέτρα».

Τέλος, η κ. Πίρι σημείωσε ότι αυτή την περίοδο συζητείται στο τουρκικό κοινοβούλιο πρόταση νόμου για να δοθεί αμνηστία σε πολιτικούς κρατούμενους. Όπως είπε «είναι κρίσιμης σημασίας αυτή η νομοθεσία να υιοθετηθεί».

Με πληροφορίες από Philenews / ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM