Brexit: Ο Τζόνσον αρνείται πως είπε ψέματα στη βασίλισσα Ελισάβετ

Brexit: Ο Τζόνσον αρνείται πως είπε ψέματα στη βασίλισσα Ελισάβετ Facebook Twitter
0

O πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αρνείται τις κατηγορίες πως είπε ψέματα στη βασίλισσα Ελισάβετ σχετικά με την απόφαση του να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου λίγο πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία του Brexit.

Ο Τζόνσον ερωτήθηκε από δημοσιογράφος αν είπε ψέματα στην Ελισάβετ ύστερα από τη χθεσινή απόφαση δικαστηρίου της Σκωτίας. Το δικαστήριο έκρινε πως η «συμβουλή της κυβέρνησης του Τζόνσον προς τη βασίλισσα» , η οποία οδήγησε στο κλείσιμο του κοινοβουλίου ήταν «παράνομη». 

«Σε καμιά περίπτωση», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Τζόνσον. Ο Τζόνσον επικαλέστηκε και απόφαση του αρμόδιου αγγλικού δικαστηρίου που έκρινε πως η απόφαση του ήταν νόμιμη και πρόσθεσε πως «το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να δώσει την τελική απόφαση». 

«Χρειαζόμαστε έναν Λόγο της Βασίλισσας, χρειάζεται να προχωρήσουμε μπροστά και να γίνουν όλα τα πράγματα σε εθνικό επίπεδο», τόνισε. 

Από τη στιγμή που αποφάσισε το κλείσιμο του κοινοβουλίου ο Τζόνσον επιμένει πως ήταν μια απόφαση ρουτίνας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να ξεκινήσει μία νέα κοινοβουλευτική περίοδο με μία ανανεωμένη νομοθετική ατζέντα. Οι επικριτές κάνουν λόγο για μια θρασεία κίνηση που σαν στόχο έχει να περιορίσει τη δυνατότητα της αντιπολίτευσης να αποτρέψει ένα άτακτο Brexit. 

Oι δικαστές του σκωτσέζικου δικαστηρίου διαφώνησαν με την κυβέρνηση, καθώς αποφάσισαν χθες πως η αναστολή λειτουργίας «είχε σαν κίνητρο τον αντικανονικό σκοπό της φίμωσης του κοινοβουλίου». 

 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM