Brexit: Ο Τζόνσον αρνείται πως είπε ψέματα στη βασίλισσα Ελισάβετ

Brexit: Ο Τζόνσον αρνείται πως είπε ψέματα στη βασίλισσα Ελισάβετ Facebook Twitter
0

O πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αρνείται τις κατηγορίες πως είπε ψέματα στη βασίλισσα Ελισάβετ σχετικά με την απόφαση του να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου λίγο πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία του Brexit.

Ο Τζόνσον ερωτήθηκε από δημοσιογράφος αν είπε ψέματα στην Ελισάβετ ύστερα από τη χθεσινή απόφαση δικαστηρίου της Σκωτίας. Το δικαστήριο έκρινε πως η «συμβουλή της κυβέρνησης του Τζόνσον προς τη βασίλισσα» , η οποία οδήγησε στο κλείσιμο του κοινοβουλίου ήταν «παράνομη». 

«Σε καμιά περίπτωση», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Τζόνσον. Ο Τζόνσον επικαλέστηκε και απόφαση του αρμόδιου αγγλικού δικαστηρίου που έκρινε πως η απόφαση του ήταν νόμιμη και πρόσθεσε πως «το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να δώσει την τελική απόφαση». 

«Χρειαζόμαστε έναν Λόγο της Βασίλισσας, χρειάζεται να προχωρήσουμε μπροστά και να γίνουν όλα τα πράγματα σε εθνικό επίπεδο», τόνισε. 

Από τη στιγμή που αποφάσισε το κλείσιμο του κοινοβουλίου ο Τζόνσον επιμένει πως ήταν μια απόφαση ρουτίνας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να ξεκινήσει μία νέα κοινοβουλευτική περίοδο με μία ανανεωμένη νομοθετική ατζέντα. Οι επικριτές κάνουν λόγο για μια θρασεία κίνηση που σαν στόχο έχει να περιορίσει τη δυνατότητα της αντιπολίτευσης να αποτρέψει ένα άτακτο Brexit. 

Oι δικαστές του σκωτσέζικου δικαστηρίου διαφώνησαν με την κυβέρνηση, καθώς αποφάσισαν χθες πως η αναστολή λειτουργίας «είχε σαν κίνητρο τον αντικανονικό σκοπό της φίμωσης του κοινοβουλίου». 

 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM