Απαγόρευση του φουά γκρα επιδιώκει νόμος στη Νέα Υόρκη

Απαγόρευση του φουά γκρα επιδιώκει νόμος στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
1

Το έδεσμα φουά γκρα θα μπορούσε να εξαφανιστεί από τα μενού στη Νέα Υόρκη, αν περάσει μια νομοθεσία για την απαγόρευση της πώλησης της αμφιλεγόμενης γαλλικής λιχουδιάς.

Το Συμβούλιο της Νέας Υόρκης σκέφτεται να απαγορεύσει το προϊόν - το οποίο προέρχεται από πάπια ή χήνα και μεταφράζεται ως «λιπαρό συκώτι» - το οποίο σερβίρεται σε πολλά από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης.

Οι πολέμιοι του φουά γκρα λένε ότι η διαδικασία παραγωγής είναι σκληρή επειδή οι πάπιες και οι χήνες τρέφονται καταναγκαστικά μέσω ενός σωλήνα που μπορεί να διογκώσει το ήπαρ έως και 10 φορές το κανονικό του μέγεθος.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση σε μερικούς μήνες, ζητά να απαγορευθεί η πώληση φουά ενώ η Carlina Rivera, μέλος του συμβουλίου που εισήγαγε το νομοσχέδιο, δήλωσε ότι η διαδικασία παραγωγής είναι ακραία σκληρή. Το νομοσχέδιο έχει μέχρι στιγμής τη στήριξη του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο και πολλών συμβούλων.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο βρίσκονται σεφ, αλλά και ιδιοκτήτες μονάδων που παράγουν φουά γκρα στις ΗΠΑ και απειλούνται να βρεθούν εκτός μιας μεγάλης αγοράς. Αν το νομοσχέδιο περάσει, τότε το πρόστιμο για την παραβίαση θα φτάνει τα 1000 δολάρια ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο φυλάκισης.

Ανάμεσα στα εστιατόρια της Νέας Υόρκης που σερβίρουν φουά γκρα είναι το γαλλικό εστιατόριο Le Coucou με αστέρι Michelin. Ο σεφ Daniel Rose είπε ότι αν και τάσσεται υπέρ αυστηρότερων κατευθυντήριων γραμμών για τη συνολική παραγωγή τροφίμων, χρειάζεται περισσότερη προσοχή πριν εκδοθεί μια οριστική απαγόρευση για ένα μόνο προϊόν.

Εάν η Νέα Υόρκη περάσει την απαγόρευση, θα βάλει την πόλη στη λίστα μαζί με την Καλιφόρνια, η οποία έχει απαγορεύσει σε όλη την πολιτεία την παραγωγή και πώληση φουά γκρα. Το Σικάγο πέρασε μια απαγόρευση το 2006, αλλά ανατράπηκε δύο χρόνια αργότερα.

Εκτός από πολιτείες των ΗΠΑ, η Βρετανία, το Ισραήλ και η Ινδία έχουν όλες απαγορεύσεις πώλησης ή παραγωγής.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια