ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

O Τραμπ απαντά για την κλιματική αλλαγή: Δεν ριψοκινδυνεύω τον αμερικανικό πλούτο για όνειρα και ανεμογεννήτριες

O Τραμπ απαντά για την κλιματική αλλαγή: Δεν ριψοκινδυνεύω τον αμερικανικό πλούτο για όνειρα και ανεμογεννήτριες Facebook Twitter
10

Για ακόμη μια φορά, και ενώ οι φωνές που υψώνονται για τη σωτηρία του πλανήτη δυναμώνουν παγκοσμίως, ο Τραμπ δείχνει τις διαθέσεις τους και τις προτεραιότητές του.

Απαντώντας σε ερώτημα για την κλιματική αλλαγή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απερίφραστα τόνισε ότι ο αμερικανικός πλούτος βασίζεται στην ενέργεια και πως δεν πρόκειται να το θέσει αυτό σε κίνδυνο για όνειρα και ανεμογεννήτριες. «Νιώθω ότι οι ΗΠΑ έχουν έναν τεράστιο πλούτο. Ζωντάνεψα αυτόν τον πλούτο...Είμαστε ο πρώτος παραγωγός ενέργειας στον κόσμο και σύντομα θα είμαστε με μεγάλη διαφορά», απάντησε, σύμφωνα με το Reuters, ο Τραμπ σε ερώτηση που του τέθηκε για την κλιματική αλλαγή, στην τελική συνέντευξη Τύπου της G7. «Δεν πρόκειται να χάσω αυτό τον πλούτο, για όνειρα και ανεμογεννήτριες που ειλικρινά δεν δουλεύουν τόσο καλά», τόνισε, αν και χαρακτήρισε τον εαυτό του περιβαλλοντολόγο και είπε ότι επιθυμεί τον καθαρότερο αέρα και νερό στη Γη.

«Η ανάπτυξη ενέργειας έχει προσφέρει πλούτο στις ΗΠΑ» ανέφερε ο Τραμπ σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Bloomberg. «Πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το απίστευτο μέρος που έχουμε χτίσει όλοι. Έχουμε γίνει μια πολύ πλουσιότερη χώρα και αυτό είναι καλό, όχι κακό, γιατί αυτός ο μεγάλος πλούτος μας επιτρέπει να φροντίζουμε τους ανθρώπους» πρόσθεσε ενώ αγνόησε μια ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή.

Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ είχε αποφασίσει μια ακόμη κίνηση, για πολλούς συμβολική. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε το παρών στη συνάντηση για το κλίμα και την βιοποικιλότητα και η καρέκλα του έμεινε άδεια ανάμεσα στις υπόλοιπες των ηγετών.

Λίγο αργότερα, όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Τραμπ αν είχε πάει στη συνάντηση για το κλίμα εκείνος είπε πως «Θα γίνει σε λίγο», ενώ είχε γίνει ήδη όπως του επεσήμανε ένας ανταποκριτής.

Ωστόσο, ο Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησε να υποβαθμίσει την απουσία του Τραμπ από τη συζήτηση για το κλίμα και είπε ότι η ομάδα του Τραμπ ήταν παρούσα ενώ δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι πλήρως δεσμευμένος στην κοινή προσπάθεια της G7 για παροχή βοήθειας στη Βραζιλία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

Λίγο αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο κορυφής της G7 το 2020, ανακοίνωσε πως έχει ήδη βρει το κατάλληλο μέρος και πως αυτό δεν είναι άλλο από ένα από τα γήπεδα γκολφ ιδιοκτησίας του, στη Φλόριντα. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι πιθανότατα θα φιλοξενήσει τη σύνοδο το θέρετρο Trump National Doral, κοντά στο Μαϊάμι, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να βγάλει χρήματα από αυτήν την επιλογή.

Ο Τραμπ είπε ότι το θέρετρό του στη Φλόριντα είναι η τέλεια επιλογή, λόγω του μεγέθους του αλλά και επειδή απέχει μόλις πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του Μαϊάμι. «Ο κόσμος λατρεύει την τοποθεσία του ξενοδοχείου, του αρέσει επίσης το γεγονός ότι είναι ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο, για λόγους ευκολίας. Και μιλάμε για το Μαϊάμι, το Ντόραλ, επομένως είναι μια θαυμάσια περιοχή» σημείωσε. «Δεν έχουμε τίποτα που θα μπορούσε να το συναγωνιστεί, ιδίως σε ό,τι αφορά την τοποθεσία", πρόσθεσε, αν και επέμεινε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση».

Ο Τραμπ έχει συμμετάσχει σε τρεις συνόδους κορυφής, την Ιταλία, τον Καναδά και τη Γαλλία. Σε όλες τις περιπτώσεις, δεν υπήρχαν κατάλληλα αεροδρόμια στην περιοχή για να προσγειωθεί το προεδρικό αεροσκάφος και κατά συνέπεια έπρεπε να χρησιμοποιήσει ελικόπτερο ή μικρότερο αεροπλάνο για να φτάσει έως εκεί.

Διεθνή
10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM