Δεκάδες εταιρίες εγκατέλειψαν την Βρετανία ενόψει Brexit - Πάνω από 300 όσες το εξετάζουν

Δεκάδες εταιρίες εγκατέλειψαν την Βρετανία ενόψει Brexit - Πάνω από 300 όσες το εξετάζουν Facebook Twitter
0

Σχεδόν 100 εταιρείες μετεγκαταστάθηκαν στην Ολλανδία ενόψει Brexit ενώ άλλες 325 εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν παρόμοια κίνηση.

Σχεδόν 100 εταιρείες μετεγκαταστάθηκαν από τη Βρετανία στην Ολλανδία ή ίδρυσαν εκεί γραφεία για να βρίσκονται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της σχεδιαζόμενης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα ολλανδική κυβερνητική υπηρεσία.

Άλλες 325 εταιρείες, που ανησυχούν ότι θα χάσουν την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν παρόμοια κίνηση, ανακοίνωσε η Ολλανδική Υπηρεσία Ξένων Επενδύσεων (NFIA).

«Η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη αβεβαιότητα στο Ηνωμένο Βασίλιεο και η όλο και περισσότερο ξεκάθαρη πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία δημιουργούν σημαντική αναταραχή γι' αυτές τις εταιρείες», δήλωσε ο Γερούν Νάιλαντ, επίτροπος της NFIA. «Γι' αυτό όλο και περισσότερες εταιρείες προσανατολίζονται στην Ολλανδία ως εν δυνάμει νέα βάση στην ευρωπαϊκή αγορά».

Οι επιχειρήσεις που μετεγκαθίστανται δραστηριοποιούνται στα χρηματοπιστωτικά, την τεχνολογία της πληροφορίας, τα μέσα ενημέρωσης, τη διαφήμιση, τις επιστήμες της ζωής και την υγεία, ανακοίνωσε η NFIA.

Η Ολλανδία συναγωνίζεται με τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία για να υποδεχθεί κινήσεις που σχετίζονται με το Brexit.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο μήνα, έχει δεσμευθεί να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο τέλος Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία εξόδου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM
Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM