Νότια Αφρική: Άνδρας κατασπαράχθηκε από τα λιοντάρια που κρατούσε αιχμάλωτα σε ράντσο

Νότια Αφρική: Άνδρας κατασπαράχθηκε από τα λιοντάρια που κρατούσε αιχμάλωτα σε ράντσο Facebook Twitter
2

Ένας άνδρας κατασπαράχθηκε από τα λιοντάρια που κρατούσε σε αιχμαλωσία, σε ράντσο στη Νότια Αφρική

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, ο άνδρας που οι ντόπιοι αποκαλούσαν "Leon van Biljon" σκοτώθηκε από λιοντάρια στο θέρετρο Mahala View ενώ προσπαθούσε να επιδιορθώσει τον σπασμένο φράκτη του ράντσου που ήταν περιορισμένα τα λιοντάρια. 

Ο «Άνθρωπος των λιονταριών», όπως τον αποκαλούσαν, έκανε διαλέξεις και διοργάνωνε περιηγήσεις για τους επισκέπτες του θερέτρου που βρίσκεται κοντά στην πόλη Κουλίναν και είναι ανοικτό ακόμα και για σχολικές εκδρομές. Ανάμεσα στις πολυτέλειες που προσέφερε η επιχείρηση ήταν και σπα, για όσους τουρίστες ήθελαν να δουν από κοντά την άγρια πανίδα της Αφρικής. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Mahala View, στις εγκαταστάσεις ζούσαν σε αιχμαλωσία τρία λιοντάρια, ο Ράμπο, η Κατρίν και η Νακίτα. 

Το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο News24 μεταδίδει πως μόνο ένα από τα τρία λιοντάρια εξαπέλυσε επίθεση στον 70χρονο, χωρίς να προσδιορίζει ποιο. Το θέρετρο επιβεβαίωσε τον τραγικό θάνατο με μία λιτή ανάρτηση στο Facebook: «Τεράστια απώλεια για όλους μας. Αναπαύσου εν ειρήνη θείε Λεόν». 

Νότια Αφρική: Άνδρας κατασπαράχθηκε από τα λιοντάρια που κρατούσε αιχμάλωτα σε ράντσο Facebook Twitter
Νότια Αφρική: Άνδρας κατασπαράχθηκε από τα λιοντάρια που κρατούσε αιχμάλωτα σε ράντσο Facebook Twitter
Ο «Ράμπο» με ένα από τα θηλυκά

Αστυνομικός εκπρόσωπος της περιοχής πάντως έκανε λόγο για επίθεση ζώων και όχι ενός ζώου, προσθέτοντας πως και τα τρία λιοντάρια θανατώθηκαν. «Οι γείτονες προσπάθησαν να βοηθήσουν το θύμα αλλά δυστυχώς αυτό υπέκυψε στα τραύματά του». 

Υπολογίζεται πως περίπου 6.000 με 8.000 λιοντάρια μεγαλώνουν και κρατούνται αιχμάλωτα σε περίπου διακόσιες «φάρμες» στη Νότια Αφρική - πολύ περισσότερα δηλαδή από όσα ζουν ελεύθερα στη χώρα. 

Με πληροφορίες από CNN.com

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Θανάτωσαν τα λιοντάρια επειδή σκότωσαν εκείνον που τα είχε φυλακισμένα και τα σκότωνε αργά και βασανιστικά... Δηλαδή μιλάμε για σοβαρής μορφής ψυχασθένεια όλο το χωριό, όχι αστεία.