Wall Street Journal: Η Ινδία ξεμένει από νερό

Wall Street Journal: Η Ινδία ξεμένει από νερό Facebook Twitter
EPA
0

H Ινδία αντιμετωπίζει πια σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης νερού, όπως γράφει εκτενές ρεπορτάζ της Wall Street Journal. 

Η κρίση εξαπλώνεται ανά την Ινδία ως αποτέλεσμα της συνεχούς αύξησης του πληθυσμού, του εκσυγχρονισμού, της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της κακοδιαχείρισης των παραδοσιακών συστημάτων διανομής των πόρων.

Το σύνολο σχεδόν των μεγάλων πόλεων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Νέου Δελχί, εξαντλούν με ταχύτατους ρυθμούς τα αποθέματα νερού, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως έως τα τέλη της επόμενης δεκαετίας το 40% του πληθυσμού θα μπορούσε να στερηθεί την πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Στο Λαντάκ, γνωστό και ως «μικρό Θιβέτ», μία περιοχή στα βόρεια της χώρας στα Ιμαλάια, επί αιώνες τα χιόνια που έλιωναν από τα Ιμαλάια τροφοδοτούσαν με νερό τα χωριά και τους κατοίκους τους. Τώρα η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο ξηρά μέρη του πλανήτη. Η έκρηξη του αριθμού των τουριστών έχει οδηγήσει στην κατάρρευση το παραδοσιακό σύστημα συντήρησης του νερού.

Συνολικά 17 χώρες στον πλανήτη αντιμετωπίζουν οξεία κρίση νερού ανά τον πλανήτη, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παγκόσμιων Πόρων. Η Ινδία είναι 13η στη λίστα, αλλά ο πληθυσμός της είναι τριπλάσιος του συνολικού πληθυσμού των άλλων 16 χωρών. Υπολογίζεται ότι έως το 2030 η ζήτηση νερού στη χώρα θα είναι διπλάσια της διαθέσιμης προσφοράς.

«Εάν τίποτα δεν αλλάξει άμεσα, τα πράγματα θα επιδεινωθούν περαιτέρω... το νερό θα λείψει σε εκατοντάδες εκατομμύρια» προειδοποιεί σε έκθεσή της η οργάνωση NITI Aayog, ενώ και ο πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι έχει ομολογήσει ότι δεν περισσεύει πια ούτε σταγόνα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM