Ιταλία: Δήμαρχος της Λέγκας απαγορεύει το προκλητικό ντύσιμο και την επαιτεία

Ιταλία: Δήμαρχος της Λέγκας απαγορεύει το προκλητικό ντύσιμο και την επαιτεία Facebook Twitter
2

Στην απαγόρευση του προκλητικού ντυσίματος αλλά και τις επαιτείας προχώρησε δήμαρχος της Λέγκας στη Μάσα της Ιταλίας, προκαλώντας αντιδράσεις.


Ο κατάλογος των υπερβολών του «διατάσσειν και απαγορεύειν» από τους εκλεγμένους δημάρχους με την ξενοφοβική Λέγκα δεν έχει τέλος: στην παραλιακή πόλη της Μάσα στην Τοσκάνη, απαγορεύονται πλέον τα προκλητικά ενδύματα, οι υπαινικτικές εκφράσεις σεξουαλικού περιεχομένου, ή τα πειράγματα. Επίσης απαγορεύεται η επαιτεία, το τάισμα των περιστεριών, ή το να δροσίζεσαι από δημόσια συντριβάνια.

Η νέα οδηγία προς τη δημοτική αστυνομία της Μάσα εγκρίθηκε στις 25 Ιουλίου από το δημοτικό συμβούλιο υπό τον εκλεγμένο με τη Λέγκα Φραντσέσκο Περσιάνι, προκαλώντας αντιδράσεις σε πολλούς—φυσικά λιγότεροι ήταν όσοι ανταποκρίθηκαν θετικά. Στην πλειονότητά τους τα σχόλια, ιδίως μετά την δημόσια αντίδραση μέσω του Twitter του γνωστού ηθοποιού Αλεσάντρο Γκάσμαν, μιλούν για «οπισθοδρομική στροφή» και «ελευθεριοκτόνες» διατάξεις. Κάποιος άλλος χρήστης ειρωνεύθηκε γράφοντας «Καλό 1919», υπονοώντας την εκατοστή επέτειο από την ίδρυση και την επεισοδιακή εμφάνιση του φασιστικού κόμματος του Μπενίτο Μουσολίνι.

«Ο νέος "κανονισμός" του δήμου της Μάσα προβλέπει πρόστιμα για όποιον επαιτεί και για τις γυναίκες που ντύνονται προκλητικά», αναφέρεται στο tweet του Γκάσμαν, που έδωσε μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός. Η γνωστή τραγουδίστρια Φιορέλα Μανόια αντέδρασε ρωτώντας: «πείτε μου πως δεν είναι αλήθεια. Οι πολίτες της Μάσα το ανέχονται αυτό;».

Οργισμένη ήταν η απάντηση των δημοτικών αρχών. Ο αντιδήμαρχος επιτέθηκε στον «διάσημο ηθοποιό που εκτοξεύει καταδίκες στην τύχη, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί», αναδημοσιεύοντας το επίμαχο Άρθρο 12, που κατά τον ίδιο στόχο έχει να καταπολεμηθεί η πορνεία.

Στην ίδια γραμμή και ο δήμαρχος Περσιάνι, που χαρακτηρίζει «εξωφρενικά άδικες και αδικαιολόγητες, εάν όχι υποκινημένες από κίνητρα πολιτικού και ιδεολογικού χαρακτήρα» τις κατηγορίες των Γκάσμαν και Μανόια, που όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος «εργαλειοποιούν ορισμένους όρους που περιέχονται στο άρθρο, προσδίδοντάς τους αυθαίρετη σημασία και αξία, καρπό μίας σφαλερής ερμηνείας τους».

Βέβαια το άρθρο περιέχει ορισμένες ασάφειες στην απαγόρευση «να εκφράζονται συμπεριφορές που με άμεσο και αδιαμφισβήτητο τρόπο προτείνουν σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή, που συνίστανται στην χρήση προκλητικών συμπεριφορών, προτάσεων, υπαινικτικού χαιρετισμού, ή στη χρήση άσεμνου, ή αναξιοπρεπούς ενδύματος σε σχέση με το σημείο», που δυνητικά μπορεί να έχει διασταλτική ερμηνεία ανάλογα με την κρίση του εντεταλμένου οργάνου της τάξης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / La Repubblica

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι η ταινία με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας και να ακουμπάω πάνω σε ένα τόσο μίζερο και κομπλεξικό ανθρωπάκι... Και να με χρησιμοποιεί για να προσδώσει μια κάποια αξία στο μηδενικό της ύπαρξής του.