Σίσι: «Τρομοκρατική» ενέργεια η πολύνεκρη σύγκρουση οχημάτων στο Κάιρο

Σίσι: «Τρομοκρατική» ενέργεια η πολύνεκρη σύγκρουση οχημάτων στο Κάιρο Facebook Twitter
0

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι χαρακτήρισε «τρομοκρατική» ενέργεια την πολύνεκρη σύγκρουση οχημάτων στο κέντρο του Καΐρου, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του να έρθει αντιμέτωπος με την βάρβαρη τρομοκρατία και να την εκριζώσει.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο, γεμάτο εκρηκτικά ανατινάχθηκε μπροστά στο αιγυπτιακό Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, στο κέντρο του Καΐρου.

Οι αξιωματούχοι αρχικά έκαναν λόγο για έκρηξη που προκλήθηκε όταν ένα όχημα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και συγκρούστηκε με άλλα τρία αυτοκίνητα.

Ο πρόεδρος Σίσι εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συλλυπητήρια του στους «Αιγύπτιους και τις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν σε αυτό το δειλό περιστατικό τρομοκρατικής προέλευσης», το οποίο η αστυνομία απέδωσε στην μαχητική οργάνωση Χασμ, που θεωρείται από τις αρχές ως παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Νωρίτερα, το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως το αυτοκίνητο, που ενεπλάκη σε τροχαίο από το οποίο προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη στο κέντρο του Καΐρου, περιείχε εκρηκτικά και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική επιχείρηση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ