Ναυάγιο με μετανάστες στη Λιβύη: Αναφορές για τουλάχιστον 100 αγνοούμενους

Ναυάγιο με μετανάστες στη Λιβύη: Αναφορές για τουλάχιστον 100 αγνοούμενους Facebook Twitter
Φωτό αρχείου/ EPA
0

Περισσότεροι από 100 μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

«Η χειρότερη τραγωδία στη Μεσόγειο φέτος μόλις συνέβη» έγραψε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι, σε μήνυμά του στο Twitter.

«Το ναυάγιο συνέβη στο ανοικτά των ακτών της λιβυκής πόλης Χομς», σε απόσταση 120 χλμ ανατολικά από την πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάφα Μσέχλι, υπεύθυνη επικοινωνιών στο γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ίδια, 145 μετανάστες διασώθηκαν από τη λιβυκή ακτοφυλακή και μεταφέρθηκαν στη Χομς. Ορισμένοι επιζώντες περιέγραψαν πως η βάρκα τους ανετράπη, ενώ επέβαιναν σε αυτή περίπου 150 μετανάστες, σύμφωνα με την ίδια.

Όμως, σύμφωνα με τον ναύαρχο Αγιούμπ Κάσεμ, τον εκπρόσωπο τύπου του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης, «134 μετανάστες διασώθηκαν και ένα πτώμα περισυνελέγη, την ώρα που 115 μετανάστες θεωρούνται αγνοούμενοι».

«Μια ξύλινη βάρκα όπου επέβαιναν 250 παράτυποι μετανάστες, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, ναυάγησε 5 ναυτικά μίλια από τις ακτές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων» διευκρίνισε ο Κάσεμ σε ένα δελτίο τύπου προς το AFP.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ