Μπαρνιέ: «Περιμένουμε από τον Μπόρις Τζόνσον να μας εξηγήσει το σχέδιο του για το Βrexit»

Μπαρνιέ: «Περιμένουμε από τον Μπόρις Τζόνσον να μας εξηγήσει το σχέδιο του για το Βrexit» Facebook Twitter
0

Πίεση προς τον Μπόρις Τζόνσον, τον νέο πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, ασκούν ήδη από την πρώτη μέρα της πρωθυπουργίας του Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο Μισέλ Μπαρνιέ, προκειμένου ο Βρετανός πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει το σχέδιο του για το Brexit.  

O επικεφαλής διαπραγματευτής εκ μέρους της Ε.Ε. για το Brexit έκανε λόγο σήμερα για μία πολύ σημαντική στιγμή και πρόσθεσε πως «περιμένουμε να ακούσουμε τι θέλει ο νέος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και το ποιες είναι οι επιλογές για το Ηνωμένο Βασίλειο».  

«Είναι ένα συντεταγμένο Brexit; Είναι ένα Brexit χωρίς συμφωνία; Το Brexit χωρίς συμφωνία δεν θα είναι ποτέ η επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά εμείς είμαστε προετοιμασμένοι. Θα συνεργαστούμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες με τη νέα κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου με τον καλύτερο τρόπο και με πολύ δημιουργικό πνεύμα ώστε να πετύχουμε την κύρωση της συμφωνίας αποχώρησης», τόνισε ο Μπαρνιέ. 

Στις πρώτες του δηλώσεις έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ ο Τζόνσον δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς «εάν» και «όμως».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM