Facebook, Google και άλλες εταιρίες τεχνολογίας στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Facebook, Google και άλλες εταιρίες τεχνολογίας στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για τις πρακτικές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης για να ελέγξει αν περιορίζουν άδικα τον ανταγωνισμό.

Το υπουργείο δεν κατονόμασε τις εταιρείες τις οποίες θα ελέγξει, όμως φαίνεται ότι στο στόχαστρό του μπαίνουν η Facebook, η Google, η Amazon και η Apple, εταιρείες κυρίαρχες στους τομείς τους. Επεσήμανε μάλιστα ότι η έρευνα θα εξετάσει «τις ευρείες ανησυχίες» που υπάρχουν για «τις αναζητήσεις, τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και κάποιες διαδικτυακές υπηρεσίες λιανικής πώλησης».

«Στόχος της έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να εξετάσει τους όρους του ανταγωνισμού στο Διαδίκτυο με αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο και να διασφαλίσει ότι οι Αμερικανοί έχουν την επιλογή του ανταγωνισμού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Πρόκειται για έναν ακόμη έλεγχο που διενεργεί η αμερικανική κυβέρνηση στις τεχνολογικές εταιρείες για την ισχύ που έχουν να επηρεάζουν την οικονομία της χώρας. 

Τον Ιούνιο το Reuters είναι αναφέρει πως το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προετοιμαζόταν να ερευνήσει αν η Amazon, η Apple, η Facebook και η υπηρεσία Alphabet της Google εκμεταλλεύονται την τεράστια αγοραστική τους δύναμη, ξεκινώντας μια άνευ προηγουμένου ευρεία έρευνα για κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Εξάλλου στις 31 Μαΐου το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι το αμερικανικό υπουργείο σκόπευε να ερευνήσει τη Google για να καθορίσει αν η εταιρεία παραβιάζει τους κανονισμός ανταγωνιστικότητας.

Η Google και η Apple αρνήθηκαν να σχολιάσουν την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ενώ η Facebook και η Amazon δεν έχουν κάνει ακόμη κάποιο σχόλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM