Άγρια δολοφονία ακτιβίστριας της LGBTQI κοινότητας στην Αγία Πετρούπολη

Άγρια δολοφονία ακτιβίστριας της LGBTQI κοινότητας στην Αγία Πετρούπολη Facebook Twitter
0

Θύμα δολοφονίας έπεσε η Ελένα Γκριγκόριεβα, ακτιβίστρια των δικαιωμάτων της LGBTQI κοινότητας στη Ρωσία.

Η Γκριγκόριεβα, όπως ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή, εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής έξω από ένα σπίτι στην οδό Πουλόφσκαγια με πολλαπλά τραύματα στο σώμα της από μαχαίρι.


Η ηλικίας 41 ετών ακτιβίστρια που δολοφονήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, είχε δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά το παρελθόν για τις οποίες ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία όμως αδιαφόρησε, όπως δήλωσε άτομο από το περιβάλλον της.

Στο σώμα της Γκριγκόριεβα, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοφιλούς ιστότοπου της Αγίας Πετρούπολης Fontanka, υπήρχαν οκτώ τραύματα από μαχαίρι και ίχνη στραγγαλισμού. Ό ίδιος ιστότοπος αναφέρει ότι η αστυνομία έχει συλλάβει ως ύποπτο για την δολοφονία της έναν 40χρονο από το Μπασκορστάν, ο οποίος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντινάρ Ιντρίσοφ σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι η Ελένα Γκριγκόριεβα ήταν μια ακτιβίστρια του δημοκρατικού και αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος των LGBTQI, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα είχε πέσει θύμα βίας ενώ δέχονταν απειλές ότι θα την δολοφονήσουν. Η αστυνομία της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με την εφημερίδα RBK, επιβεβαίωσε ότι η Γκριγκόριεβα είχε δεχθεί απειλές, αλλά δήλωσε ότι οι απειλές αυτές δεν έδειχναν να συνιστούν κίνδυνο για τη ζωή της, αποδίδοντάς τες σε διενέξεις που είχε η ίδια με άτομα από το περιβάλλον της. Γνωστοί της ακτιβίστριας δεν αποκλείουν πάντως το ενδεχόμενο η δολοφονία της να έχει «κοινωνικά» κίνητρα.

Συμπτωματικά το όνομα της βρέθηκε στον κατάλογο με πιθανά θύματα που κοινοποίησε η λεγόμενη κίνηση «Πριόνι για τους LGBTQI» στην ιστοσελίδα της, μέσω της οποίας ανακοίνωνε την έναρξη από 1η Ιουλίου «της νέας σεζόν».

«Ήδη έχουμε ετοιμάσει επικίνδυνα και σκληρά δωράκια, τα οποία σύντομα θα δωρίσουμε..» έγραφε το κίνημα αυτό στην ιστοσελίδα του, περιλαμβάνοντας στον κατάλογο με τους πρωταρχικούς στόχους των ομοφοβικών, το τμήμα των LGBTQI στο Γιεκατερίνεμπουργκ, τον διευθυντή του προγράμματος «του ρωσικού δικτύου LGBTQI» Ίγκορ Κοτσέτκοφ και την Ελένα Γκριγκόριεβα.

Το κέντρο LGBTQI του Γιεκατερίνεμπουργκ στις 16 Ιουλίου έλαβε ένα e-mail που έφερε την υπογραφή του κινήματος «Πριόνι για τους LGBTQI». Άγνωστοι ζητούσαν από το κέντρο να κλείσει έως την 1η Αυγούστου και να μεταφέρει όλα τα χρήματα των συνεργατών του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Δώρισε ζωή», απειλώντας ότι αν δεν το κάνουν θα τους στείλουν εκρηκτικό μηχανισμό μέσω ντελίβερι ταχυφαγείου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters / RBK / Fontanka.ru

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM