Άγρια δολοφονία ακτιβίστριας της LGBTQI κοινότητας στην Αγία Πετρούπολη

Άγρια δολοφονία ακτιβίστριας της LGBTQI κοινότητας στην Αγία Πετρούπολη Facebook Twitter
0

Θύμα δολοφονίας έπεσε η Ελένα Γκριγκόριεβα, ακτιβίστρια των δικαιωμάτων της LGBTQI κοινότητας στη Ρωσία.

Η Γκριγκόριεβα, όπως ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή, εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής έξω από ένα σπίτι στην οδό Πουλόφσκαγια με πολλαπλά τραύματα στο σώμα της από μαχαίρι.


Η ηλικίας 41 ετών ακτιβίστρια που δολοφονήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, είχε δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά το παρελθόν για τις οποίες ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία όμως αδιαφόρησε, όπως δήλωσε άτομο από το περιβάλλον της.

Στο σώμα της Γκριγκόριεβα, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοφιλούς ιστότοπου της Αγίας Πετρούπολης Fontanka, υπήρχαν οκτώ τραύματα από μαχαίρι και ίχνη στραγγαλισμού. Ό ίδιος ιστότοπος αναφέρει ότι η αστυνομία έχει συλλάβει ως ύποπτο για την δολοφονία της έναν 40χρονο από το Μπασκορστάν, ο οποίος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντινάρ Ιντρίσοφ σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι η Ελένα Γκριγκόριεβα ήταν μια ακτιβίστρια του δημοκρατικού και αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος των LGBTQI, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα είχε πέσει θύμα βίας ενώ δέχονταν απειλές ότι θα την δολοφονήσουν. Η αστυνομία της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με την εφημερίδα RBK, επιβεβαίωσε ότι η Γκριγκόριεβα είχε δεχθεί απειλές, αλλά δήλωσε ότι οι απειλές αυτές δεν έδειχναν να συνιστούν κίνδυνο για τη ζωή της, αποδίδοντάς τες σε διενέξεις που είχε η ίδια με άτομα από το περιβάλλον της. Γνωστοί της ακτιβίστριας δεν αποκλείουν πάντως το ενδεχόμενο η δολοφονία της να έχει «κοινωνικά» κίνητρα.

Συμπτωματικά το όνομα της βρέθηκε στον κατάλογο με πιθανά θύματα που κοινοποίησε η λεγόμενη κίνηση «Πριόνι για τους LGBTQI» στην ιστοσελίδα της, μέσω της οποίας ανακοίνωνε την έναρξη από 1η Ιουλίου «της νέας σεζόν».

«Ήδη έχουμε ετοιμάσει επικίνδυνα και σκληρά δωράκια, τα οποία σύντομα θα δωρίσουμε..» έγραφε το κίνημα αυτό στην ιστοσελίδα του, περιλαμβάνοντας στον κατάλογο με τους πρωταρχικούς στόχους των ομοφοβικών, το τμήμα των LGBTQI στο Γιεκατερίνεμπουργκ, τον διευθυντή του προγράμματος «του ρωσικού δικτύου LGBTQI» Ίγκορ Κοτσέτκοφ και την Ελένα Γκριγκόριεβα.

Το κέντρο LGBTQI του Γιεκατερίνεμπουργκ στις 16 Ιουλίου έλαβε ένα e-mail που έφερε την υπογραφή του κινήματος «Πριόνι για τους LGBTQI». Άγνωστοι ζητούσαν από το κέντρο να κλείσει έως την 1η Αυγούστου και να μεταφέρει όλα τα χρήματα των συνεργατών του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Δώρισε ζωή», απειλώντας ότι αν δεν το κάνουν θα τους στείλουν εκρηκτικό μηχανισμό μέσω ντελίβερι ταχυφαγείου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters / RBK / Fontanka.ru

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM