Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις: «Είμαστε ο εγγυητής της ειρήνης στην Κύπρο» - Προκλητικό βίντεο

Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις: «Είμαστε ο εγγυητής της ειρήνης στην Κύπρο» - Προκλητικό βίντεο Facebook Twitter
0

Με ένα βίντεο που δημοσίευσαν στο Twitter οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να είναι παρούσες στην Κύπρο και την Μεσόγειο.

Το βίντεο που αναρτήθηκε με αφορμή την μαύρη επέτειο για τα 45 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα, το Σάββατο, ξεκινάει με εικόνες αρχείου, «αποτυπώνοντας τον πόνο που βίωναν οι Τ/Κ πριν από την εισβολή μέχρι και το 1974, οπότε η Τουρκία επεμβαίνει και φέρνει την χαρά, την ανακούφιση και τα τραγούδια στους Τουρκοκύπριους».

Το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με αυτό το βίντεο είναι ότι από το 1974, που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν την «ειρήνη» στο νησί, μέχρι και σήμερα αποτελούν τον εγγυητή της ενότητας, της σταθερότητας και της ατέρμονης γαλήνης στην Κύπρο.

«Μαζί με τους ήρωες της Ειρηνευτικής Επιχείρησης, που έφεραν την ειρήνη στην Κύπρο πριν από 45 χρόνια, ανακουφίζοντας τους αδελφούς μας από την τυραννία και τον πόνο, τιμούμε παράλληλα με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη όλους τους ήρωες και τους βετεράνους μας», αναφέρεται στο μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που συνοδεύει το βίντεο κλιπ.

Το βίντεο κλείνει δείχνοντας έναν πιλότο F-16 τού σήμερα να χαιρετά το γεωτρύπανο 'Πορθητής' στα ανοιχτά της Κύπρου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM
Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Διεθνή / Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Ο άνδρας εργαζόταν στον τομέα ασφαλείας της αμφιλεγόμενης υπηρεσίας διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να λάβουν φαγητό
LIFO NEWSROOM