Απεργία την Πρωτομαγιά

Ισόβια σε 30χρονο που απήγαγε φοιτήτρια από πανεπιστήμιο, τη βίασε και την αποκεφάλισε

Ισόβια σε 30χρονο που απήγαγε φοιτήτρια από πανεπιστήμιο, τη βίασε και την αποκεφάλισε Facebook Twitter
0

Ένας διδακτορικός φοιτητής από τις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε ισόβια για την απαγωγή, τη σεξουαλική κακοποίηση και τη δολοφονία μιας Κινέζας φοιτήτριας από το πανεπιστήμιο του Ιλινόι. 

Στις 9 Ιουνίου του 2017, ο Κρίστενσεν απήγαγε την Ζανγκ από το πανεπιστήμιο που φοιτούσε και τη βίασε. Στη συνέχεια την σκότωσε με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και την αποκεφάλισε. Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ αλλά το έγκλημα έγινε γνωστό όταν ο δράστης μίλησε για αυτό σε πρώην σύντροφό του. Ο Μπρεντ Κρίστενσεν βρέθηκε ένοχος για την βάναυση δολοφονία της Γίντζινγκ Ζανγκ και ο μόνος λόγος που δεν καταδικάστηκε σε θάνατο ήταν η ασυμφωνία μεταξύ των ενόρκων για την βαρύτητα της ποινής. Η δίκη του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο Σικάγο κράτησε πέντε εβδομάδες απασχολώντας και τα κινεζικά μέσα. 

Ο 30χρονος καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ισόβια και δεν θα έχει τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί ούτε στα βαθιά γεράματα σε περίπτωση καλής διαγωγής, με τον δικαστή να κάνει λόγο για ανεξήγητη πράξη βίας. «Όποια εγωκεντρική γνώμη κι αν έχετε για τον εαυτό σας, όταν θα σας πάρουν σήμερα από εδώ Αμερικανοί αξιωματικοί, για ολόκληρη τη ζωή σας στη φυλακή και το μοναχικό, απομονωμένο και κρύο νεκροκρέβατο που θα ακολουθήσει, ίσως να αποφασίσετε να σηκώσετε το χαρτί και το στυλό και να γράψετε μια συγγνώμη στον κύριο και την κυρία Ζανγκ», σχολίασε ο δικαστής όπως μετέδωσε η Chicago Tribune. Ο Κρίστενσεν δεν έβγαλε λέξη κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. 

Ισόβια σε 30χρονο που απήγαγε φοιτήτρια από πανεπιστήμιο, τη βίασε και την αποκεφάλισε Facebook Twitter

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χάρη στην πρώην σύντροφο του Κρίστενσεν στην οποία ο δράστης εκμυστηρεύτηκε το έγκλημά του, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την εξαφανισμένη φοιτήτρια. Η Τέρα Μπούλις επικοινώνησε αμέσως μετά με την αστυνομία και συμφώνησε να φορέσει κάτω από τα ρούχα της μια κρυφή συσκευή, ώστε να καταγράφει τους διαλόγους της με τον δολοφόνο για λογαριασμό του FBI.

Η Ζανγκ εξαφανίστηκε στο Σαμπέιν, 200 χιλιόμετρα νοτίως του Σικάγο, μόλις δύο μήνες μετά την εγκατάστασή της στις ΗΠΑ. Ενώ πήγαινε σε ένα προγραμματισμένο ραντεβού για να υπογράψει ένα συμβόλαιο ενοικίου, ο Κρίστενσεν προσποιήθηκε τον μυστικό αστυνομικό για να την πείσει να μπει στο αυτοκίνητό του. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την απαγωγή. Νωρίτερα την ίδια μέρα του εγκλήματος, ο δολοφόνος είχε επιχειρήσει να απαγάγει και μια άλλη ανυποψίαστη κοπέλα αλλά εκείνη είχε αρνηθεί να μπει στο όχημα του δολοφόνου.

Οι ένορκοι άκουσαν στο δικαστήριο τον Κρίστενσεν να περιγράφει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια στην Μπούλις πώς παρενόχλησε σεξουαλικά την Ζανγκ, πριν την σκοτώσει και την αποκεφαλίσει παρά τις απεγνωσμένες και μάταιες προσπάθειες του θύματός του να γλιτώσει από τα χέρια του. Μάλιστα ο δολοφόνος χαρακτήρισε «θαρραλέα» την προσπάθεια της Ζανγκ να ξεφύγει. 

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας Ρονγκάο Ζανγκ είπε πως δεν θα ηρεμήσει αν δεν βρεθούν τα λείψανα της κόρης του. «Αν έχει μείνει καθόλου ανθρωπιά στην ψυχή σου, σε παρακαλούμε βοήθησέ μας να βάλουμε τέρμα στο βασανιστήριο μας», λένε οι συγγενείς της 26χρονης σε επιστολή τους προς τον δολοφόνο. Ο Κρίστενσεν δεν αποκαλύπτει τον χώρο της ταφής ενώ οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό της σορού. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ