Ένα βίντεο που χρονολογείται από το 1992 δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να διασκεδάζει μαζί με τον χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος κατηγορείται σήμερα για σεξουαλική εκμετάλλευση δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών.

 

Το βίντεο από τα αρχεία του τηλεοπτικού δικτύου NBC, αποδυναμώνει τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να πάρει αποστάσεις από τον πάμπλουτο επενδυτή κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Οι δύο άντρες έχουν καταγραφεί σε μια γιορτή που οργάνωσε ο Τραμπ στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, στην οποία συμμετείχαν πολλές νεαρές ξανθές γυναίκες οι οποίες ήταν μαζορέτες σε μεγάλες ομάδες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα πάντα με το κανάλι.

 

Κάποια στιγμή ο Τραμπ γέρνει προς έναν καλεσμένο του, τον Τζέφρι Έπσταϊν και του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί, δείχνοντας με το δάχτυλο τις νεαρές κοπέλες που χορεύουν στην πίστα. Σύμφωνα με το NBC, ο Τραμπ λέει αρχικά "she is hot" (είναι σέξι) και μετά συνεχίζει με κάποιο αστείο που δεν ακούγεται καθαρά. 

 

 

 

Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν ήδη γνωστές εδώ και χρόνια. Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί σ' αυτόν σε μια συνέντευξή του σε ανύποπτο χρόνο, το 2002: «Γνωρίζω τον Τζεφ εδώ και 15 χρόνια. Ένας ιδιοφυής τύπος... Είναι χαρά μου να περνώ χρόνο μαζί του. Λένε μάλιστα ότι του αρέσουν οι ωραίες γυναίκες όσο και σε μένα», έλεγε τότε, προσθέτοντας ότι ο Έπσταϊν τις προτιμάει "σχετικά νέες".

 

Μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν, στις 6 Ιουλίου, ο πρόεδρος άλλαξε γραμμή, διαβεβαιώνοντας ότι έχει διακόψει κάθε επαφή μαζί του εδώ και πολλά χρόνια. «Δεν ήμουν οπαδός του. Δεν είναι κάποιος που σεβόμουν», δήλωσε την περασμένη Παρασκευή. Το σκάνδαλο Έπσταϊν στοίχισε ήδη τη θέση του στον υπουργό Εργασίας Αλεξάντερ Ακόστα. Ο υπουργός παραιτήθηκε την Παρασκευή, επειδή κατηγορήθηκε ότι δεν χειρίστηκε σωστά την υπόθεση το 2008, όταν ήταν ομοσπονιακός εισαγγελέας στη Φλόριντα και ο κατηγορούμενος για κακοποίηση ανηλίκων και εξώθησή τους στην πορνεία. Την εποχή εκείνη, μετά από εξωδικαστική συμφωνία, ο κατηγορούμενος δήλωσε ένοχος για αδίκημα ήσσονος σημασίας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση μόνο 13 μηνών, υπό πολύ ευνοϊκές συνθήκες.

 

Παρόμοιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και τώρα, αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη όπου και συνελήφθη καθώς ο εισαγγελέας του Μανχάταν δεν θεωρεί ότι δεσμεύεται από εκείνη την παλιά συμφωνία και άνοιξε ξανά την υπόθεση. Ορισμένα από τα φερόμενα θύματά του ήταν ακόμη και 14 ετών. Αν κριθεί ένοχος, ο Έπσταϊν κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 45 ετών.

 

Εκτός από τον Τραμπ, ο Έπσταϊν διατηρούσε φιλικές σχέσεις με πολλούς πλούσιους και διάσημους, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Άντριου.