Ένας Ιταλός δημοσιογράφος δημιούργησε ψεύτικο λογαριασμό του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου στο Twitter και διέδωσε τον δήθεν θάνατο του Καρόλου Παπούλια. 

 

Ο ρεπόρτερ και φαρσέρ Tommasso Debenedetti έχει ακολουθήσει και στο παρελθόν παρόμοιες τακτικές, προκαλώντας σωρεία επικριτικών σχολίων. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του μπήκαν οι δύο Έλληνες πολιτικοί. 

 

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου γνωστοποιεί ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο twitter στο όνομά του αντιπροέδρου είναι πλαστός. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

 

Λίγα λεπτά μετά τη διάδοση της ψευδούς είδησης, ο Debenedetti προχώρησε σε διευκρινιστική ανάρτηση στην οποία αποκαλύπτει ότι είναι ψεύτικος λογαριασμός. Για να παραπλανήσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, ο Debenedetti άνοιξε τον λογαριασμό στις 15 Ιουλίου, καλωσορίζοντας τους ακολούθους του στα ελληνικά και τα αγγλικά. Στη συνέχεια, περίμενε δύο ημέρες πριν διαδώσει τα fake news, όπως το συνηθίζει.