Ερντογάν για ΑΟΖ και Αιγαίο: «Γελιούνται όσοι βρίσκουν δίκιο στην απέναντι πλευρά»

Ερντογάν για ΑΟΖ και Αιγαίο: «Γελιούνται όσοι βρίσκουν δίκιο στην απέναντι πλευρά» Facebook Twitter
EPA
1

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε απόψε αμετακίνητος για την τουρκική δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο. 

«Αυτοί που βρίσκουν δίκιο στην απέναντι πλευρά για τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου, της Κύπρου και του Αιγαίου έχουν ξεγελαστεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.


Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε πως «σε αυτούς που δε βλέπουν ότι το μέλλον μας, θα το σχηματίσει η περίοδος από την οποία περάσαμε - δεν έχουμε να πούμε τίποτα». «Πήραμε τους S400; Τους πήραμε. Έφτασαν 8 αεροσκάφη και θα φτάσουν και τα άλλα. Τί είπαν; Δεν μπορούν να τους πάρουν, δεν μπορούν να το κάνουν. Τί έγινε; Τους πήραμε; Και αυτή τη στιγμή άρχισε η συναρμολόγηση; Το χρονοδιάγραμμα τηρείται; Μέχρι τον Απρίλιο του 2020 θα έχουν εγκατασταθεί εντελώς», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κλείνοντας, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για επιθετικό όπλο αλλά για αμυντικό σύστημα. «Οι S-400 είναι το πιο ισχυρό αμυντικό σύστημα απέναντι σε αυτούς που θέλουν να επιτεθούν στη χώρα μας».

Υπενθυμίζεται πως οι 28 υπουργοί Εξωτερικών των κρατών - μελών ενέκριναν, χωρίς αλλαγές, το κείμενο των συμπερασμάτων που συνέταξαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Μια από τις βασικές αποφάσεις είναι το «πάγωμα» της προενταξιακής βοήθειας ύψους 145,8 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ στην Τουρκία το 2019.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Άρθρα γνώμης δεν βλέπω για την βάναυσα ιμπεριαλιστική πολιτική της Τουρκίας, η οποία είναι casus belli. Γενικά ασχολούμαστε με ό,τι άλλο και σφυράμε αδιάφορα σαν να μην συμβαίνουν αυτά εδώ και τώρα.Για όσους δεν ξέρουν οι S400 έχουν βεληνεκές μέχρι την Αθήνα, παραβιάζοντας ένα άτυπο moratorium που υπήρχε μέχρι τώρα στις διμερείς σχέσεις. Να θυμίσω ότι οι S300 που είχαν παραγγελθεί επί Αρσένη ουδέποτε εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο ακριβώς λόγω του βεληνεκούς τους.Για όσους δεν ξέρουν οι γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Καρπασία είναι τόσο παράνομες όσο και η κατάληψη του City Plaza: πας σε ένα πράγμα που δεν είναι δικό σου και το μεταχειρίζεσαι σαν δικό σου γιατί αυτό είναι το δικό σου συμφέρον. "Γιατί έτσι" θες εσύ, ενάντια σε κάθε έννοια νόμου και νομιμότητας.Θα υπεραναλύσουμε αν σε μια πορεία αστυνομικός παρέβη τον κανονισμό όντας πιο βίαιος τους πρέποντος έναντι διαδηλωτή αλλά εδώ που μπαίνουν στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την οποία έχουμε κοινό εθνικό ύμνο, και ασκούν κυριαρχικά δικαιώματα σα να είναι το χωράφι του παππού τους αβαβά.Ή αν αγοράζουν οπλικά συστήματα με στόχο την απειλή στοχοθέτησης της ηπειρωτικής Ελλάδα.Κάπου έχουμε μπλέξει τις προτεραιότητές μας.