Γαλλική πόλη έκλεισε τις δημόσιες πισίνες επειδή δυο γυναίκες φόρεσαν μπουρκίνι

Γαλλική πόλη έκλεισε τις δημόσιες πισίνες επειδή δυο γυναίκες φόρεσαν μπουρκίνι Facebook Twitter
1

Παρά τον άνευ προηγούμενου καύσωνα που πλήττει όλη τη δυτική Ευρώπη, οι ναυαγοσώστες στην γαλλική Γκρενόμπλ έκλεισαν τις δυο μοναδικές δημόσιες πισίνες της πόλης επειδή δυο Μουσουλμάνες πήγαν να κολυμπήσουν φορώντας μπουρκίνι.

Οι δυο γυναίκες επισκέφτηκαν τις πισίνες δυο φορές μετά την πρωτοβουλία της ανθρωπιστικής οργάνωσης Alliance Citoyenne να άρει την απαγόρευση σχετικά με τα μαγιό που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημαρχείου, οι ναυαγοσώστες στις πισίνες ήταν εκείνοι που ζήτησαν το κλείσιμο «επειδή είναι εκεί για να διατηρούν την ασφάλεια και δεν μπορούν να το κάνουν όταν χρειάζεται να ανησυχούν για το πλήθος». «Εργαζόμαστε προς μια θετική λύση», πρόσθεσε η δημοτική αρχή. 

Μετά το περιστατικό, ακροδεξιοί πολιτικοί εξέφρασαν την διαφωνία τους για το συγκεκριμένο μαγιό, κάτι που ωστόσο υπερασπίστηκαν ακτιβιστές που μαζί με άλλες γυναίκες με μπουρκίνι διαμαρτυρήθηκαν έξω από τις δυο πισίνες της Γκρενόμπλ, απαιτώντας σεβασμό στο δικαίωμα των Μουσουλμάνων να κάνουν μπάνιο.

Οι γυναίκες απαίτησαν να αλλάξουν οι κανονισμοί στις δημόσιες πισίνες, ώστε να επιτρέπονται επίσης τα μπουρκίνι. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στις πισίνες επιτρέπεται να μπαίνεις μόνο με μαγιό και όχι με τα ρούχα. Το μπουρκίνι είναι ρούχο.Επίσης στις δημοτικές πισίνες οι κανονισμοί είναι αυστηροί και επιβάλλουν σκουφάκι, απαραιτήτως ντους πριν το κολύμπι και πέρασμα από χλωριούχο ποδόλουτρο πριν την είσοδο στην πισίνα.Όλα αυτά για τη διατήρηση της καθαριότητας του νερού και του γύρω χώρου, άσχετα αν οι κανονισμοί δεν τηρούνται πάντα.